27 april 2012

Ännu en tävlingshelg - Hammarö

Första etappen är nu avklarad, prolog 3km på en nästintill helt platt bana. På pappret är det en distans som kräver explosivitet och högt tryck, rimmar väl sådär med min kroppsbyggnad, men efter en halstressig uppvärmning gjorde jag vad jag kunde! I och med att jag var bland de första att starta hade vi redan hunnit åka från tävlingsplatsen innan alla kommit i mål så därför har jag ingen aning om något resultat, mer än att prologen vanns av Philip Lindau. Skoghalls CK verkar inte vara några IT-experter direkt, deras hemsida lämnar en del att önska och några resultat har de inte fått ut ännu, men det är ingen ko på isen, resultatet kan vänta till imorgon.

 Lite packning går det åt när man ska iväg. Det ska tilläggas att vi fick in allt i bilen, ingen fusklastning med takräcke eller dragkrok här inte!
 Premiärtur på mitt dischjul dagen till ära, limmningen har suttit ca ett dygn:)
Tävlingskittad Speed Concept!

24 april 2012

Helgrapport

Tävlingarna i helgen gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, tyvärr.
På lördagen ställde jag mig på startlinjen med respekt för den tuffa banan och den långa distansen på nästan 20 mil, men samtidigt grymt taggad och motiverad!
Allt gick bra i någon mil och jag satt med fint och plockade även några attacker samtidigt som regnet började falla. Första gången av tre uppför en av backarna på söderåsen gick jag upp i spets av vad jag trodde var hela fältet i hopp om att kunna göra läget surt för någon längre bak, men det visade sig att en grupp om ca 15 man redan försvunnit och jag skymtade dem längre upp i backen. Blande dem såg jag flera av våra åkare så jag slog av på tempot och tuggade på uppför. När vi sedan vände nedför de höjdmeter vi nyss cyklat upp började det hagla, rejält! Nu började jag bli kall i mina tunna cykelkläder och nere på platten igen kunde jag knappt känna av mina armar.
Efter en stunds uppehåll kom åter regnet och med det även en ny hagelskur. Nu var jag så kall och frös så mycket att jag stundtals skakade så mycket att jag studsade upp och ner på sadeln. Fingrarna var bortdomnade sen länge och jag såg nu inte längre någon mening med att fortsätta så jag klev av och åkte tillbaka till målområdet. Alex och Johan visade på stark åkning hela dagen och tog hand om tredje respektive fjärdeplatsen, grymt jobbat!

Söndagens tävling vid Barsebäck bjöd på liknande väder som lördagen, dock utan hagel. 12 var skulle avverkas på en 8km lång bana. Med lördagens erfarenhet färskt i minnet startade jag med mer kläder på mig i hopp om att slippa frysa, det gick sådär. Efter 4 vars hårdkörning sjönk tempot något och den värme jag fått upp i kroppen försvann fort även om det den här gången var uthärdligt.
Mitt inne i loppet körde vi ikapp en utbrytning och jag fick bita i rätt hårt ett tag under lagtempokörningen så mot slutvarven var jag rätt körd och släppte kontakten med det som återstod av klungan och rullade de två sista mot mål i eget tempo.
Bäst i laget idag var Paul som körde i utbrytning mer än två tredjedelar av loppet och slutade på en andraplats, knappt slagen av Edvin Wilson, cykelcity.

Ett par bilder tagna av Marie Wirenstedt visar att förhållandena inte var någon dans på rosor direkt.



20 april 2012

CUP-helg

Väskan är packad och snart beger jag mig mot tåget för att resa västerut mot Helsingborg och mitt boende för helgen, hos ingen mindre än Patrik Paulsson.

Imorgon går första deltävlingen av sverigecupen i Åstorp, 196km skall avverkas på en bana som enligt ryktet skall innehålla en hel del höjdmeter, så det lär bli svettigt!
Hoppas kroppen inte tagit allt för mycket stryk av några dagar till sjöss bara, huvudet är med mig i alla fall, förhoppningsvis är benen det med:)




16 april 2012

Egen TT

Lämnade linjehojen i bussen till nästa vecka så tog ett pass på tempocykeln idag istället. Det är rätt ovan känsla fortfarande, men det börjar sätta sig mer och mer. Bara man lär sig komma överens med sittställningen så ska det nog funka fint!
Knappt två timmar blev det efter jobbet, och där rymdes min egen nystartade TT. Inte TräningsTävling som det normalt sett brukar betyda, nej, TT står i det här fallet för TvingTempot. Start och mål i byn Tving, inga konstigheter.
Jag startade stillastående och körde 5km, vände och sedan körde tillbaka.
Det kan nog bli en kul grej att köra någon/några gånger i månaden och se hur utvecklingen går.
Idag på premiären drog jag till med tiden 14:45, motvinden ut, men efter vändningen var det mycket 53-11 mot mål i med vinden i ryggen:)

Måste verkligen byta kassett på cykelns träningshjul, 11-28 är inte direkt optimalt! Bättring på det och jag ska nog kunna putsa tiden redan nästa vecka.


14 april 2012

Redo!

Tågresan hem till Norrköping i förmiddags gick utan anmärkning, jag kom till och med fram några minuter innan(!) utsatt tid, när hände det senast!?
Det var inte ens några problem att få med sig cykelväskan på de olika tågen. Var lite orolig inför bytet till x2000 då de generellt sett har mindre utrymmen för bagage än t.ex öresundståg, men även det klaffade perfekt idag:)

Väl hemma bytte jag efter en kopp kaffe om till superhjälteuniformen och gav mig ut på en lättare runda på hojen. Det var riktigt gött efter ett par dagar på sjön och en hel del stillasittande, nu är både jag och cykeln redo för morgondagen!
 Nytvättad, putsad och mer än redo för slaget om Östergötland:)
 Packning: Check!
Buss/tågresorna går numera på rutin och med grymma spellistor bl.a Brolle och Benny, flyger tiden förbi. 
Invägning såhär dagen före.

13 april 2012

Fixarlasse

Är i farten med att fixa det mesta inför helgens tävlingspremiär.
Väskan är i stort sett packad, cykeln är redo, matsäcken förbered, men framförallt är JAG redo!
Det ska bli grymt kul att äntligen få släppa loss på tävlingsbanan, det är det här man jobbar och tränar för hela vinterhalvåret.
I och med att säsongen drar igång i helgen inleds därmed en relativt hektisk period månaderna framöver, om jag räknat på det rätt kommer jag inte vara ledig en helg fram till midsommar:) En hel del tävlingar blir det! Tyvärr måste det klämmas in jobb däremellan, även vissa helger, vilket jag tycker är synd och tråkigt då jag kommer missa vissa tävlingar. Men, det är väl smällar man får ta antar jag!?

Väderprognosen ser inte allt för lovande ut på söndag, men skit samma! Det får regna om det vill, nu vill jag bara tävla!

10 april 2012

Regnigt Karlskrona

Trodde jag hade kört mitt sista pass på monarken för ett tag framöver när jag förra veckan skjutsade in den i hörnet i rummet och plockade undan fläkten. Men tji fick jag, vädret var verkligen ingen fest idag, därav fann jag mig själv sittandes på just monarken för att mata så mycket watt jag bara orkade.
Inga siffror att skryta med, bryr mig inte så mycket om sånt egentligen, men trött blev jag, det är huvudsaken.

Körde hårdast tänkbara för att förbereda mig optimalt inför helgens tävling, vilket i min bok innebär 4x4min. Redan under andra fyran gick tanken "jag kommer inte överleva det här" genom huvudet, bra kvitto på att man tar i...
Nu ska jag låta naturen göra sitt och kompensera min nedtränade kropp och förhoppningsvis är jag fit for fight på söndag med bra form:)


09 april 2012

Fullt ställ i verkstaden!

Meckade cykel mer eller mindre hela förmiddagen och en bra bit in även på eftermiddagen. Crossen stod i fokus och jag avrustade den efter vinterhalvårets trogna tjänst, den var i stort behöv av en uppfräschning! Först en grovtvätt och sedan bort med skärmar och av med dubbdäcken innan jag gick in på finliret.
Nya klingor på vevpartiet, nya Sram-reglage, ny bakväxel, nya vajrar och höljen rakt över.
Tyvärr glömde jag framväxeln i Norrköping så den är inte monterad, styrlinda behöver jag köpa och jag bör nog byta styrstam för att om möjligt efterlikna sittställningen från racern så mycket som möjligt.
En del småfix kvar alltså, men det kan nog bli en rätt så duglig träningshoj av det här i slutändan!

Imorgon väntar jobbet igen, över tre veckor sen sist, tvivlar dock på att det hänt något nytt där på sen dess så jag ska nog klara mig.


07 april 2012

Påskmat, påskägg och påsksnö

Jag hittade mitt påskägg först och nu sitter jag och smuttar på godis medans övriga i familjen letar febrilt efter sina ägg från den berömda påskharen, troligtvis världens enda manliga däggdjur som lägger ägg...

Idag blir det ingen cykling ute, det är ett som är säkert. Dubbdäcken är avplockade sen länge och jag har ingen lust någonstans att montera dem för att genomföra ett pass som jag hade planerat  påförhand skulle innehålla intervaller med prio på fart. Dubbdäck och fart rimmar inte riktigt så det får bli gammal hederlig förrådscykling, kul, jättekul!

Jag hade sett fram emot att testa tempocykeln några pass under påskveckan och kanske till och med få in något pass med pace på racern bara för att komma så väl förberedd som möjligt till tävlingspremiären nästa helg, men icke. Rysskylan tog över Sverige på ett par dagar och med den kom idag dödsisen som ett brev på posten, fint aprilväder!

Men för att inte snöa in allt för mycket på det negativa så skiner ju faktiskt solen, kaffemaskinen finnes och godis är ingen bristvara direkt, det kunde definitivt varit värre:)

04 april 2012

Norrköping

Har landat i Norrköping några dagar nu när det är påsk och allt, det har inte blivit många dagar här annars i år.

Det är verkligen värdelöst att det ska vara så dåliga förbindelser mellan Karlskrona och Norrköping, sjukt dyrt också! Hade det varit vettiga resor till rimliga priser hade jag definitivt besökt oftare. Blir lite trött på bussar och tåg ibland...

Bara för att jag är hemma och kopplar av från jobbet betyder det inte att jag inte tränar. Mina cyklar är kvar i kna, men det finns väl annat att köra på här. Idag blev det ett asfalt/grusvägspass på pappas titan-mtb, 5h och närmare 13-14mil. Ovant med breda däck och brett styre efter all landsvägsåkning, men kul var det!
Imorgon väntar ett nytt pass, då med August som sällskap. Blir nog fint det!

G'natt

01 april 2012

Mallis, the review

Det här var mitt första läger utomlands, och det första lägret överhuvudtaget jag varit på som varat längre än över en helg.
Det var en positiv erfarenhet och första dagarna var det mycket nya intryck och upplevelser. Bara en sån sak att cykla i en uppförsbacke som tar längre än 15 minuter, och dessutom är relativt brant hela vägen. Det händer inte ofta hemma. Serpentinkurvor var också något nytt och första dagen åkte jag med ett leende genom kurvorna bara för att det var så häftigt:)

En annan sak som var ny för mig var träningsmängden, jag har aldrig någonsin ens varit i närheten av den här mängden på två veckor. Men ändå så klarade jag mig bra, första veckan gick av bara farten. Andra veckan var jag lite segare än vanligt, träningsmängden gjorde sig påmind, men det gick ändå bra. 
Vädret gjorde sitt också, det är rätt så lätt att vara motiverad när solen lyser och det är 20-25 grader varm:)

Kort och gott kan jag säga att det här var en fruktansvärt kul upplevelse och jag kommer definitivt göra om det kommande år, lita på det!