30 juli 2012

Sälen

Igår gick Engelbrektsturen i Norberg. Årets, för mig, andra långlopp på mountainbike. Även om jag inte tränat ihjäl mig på min fina Trek Superfly kom jag den här gången mycket mer förberedd och med en bättre känsla än inför Ränneslättsturen där jag klappade igenom totalt och knappt tog mig framåt sista milen. Igår var det annorlunda!
Första kilometrarna gick lugnt och sansat och startfältet rullade på två fina led. Självklart är det alltid någon som satsar allt från placering 100+ i början och tränger sig före för att på första grusvägen där farten ökar släppa lucka till framförvarande och till slut anlända till målet en halvtimme efter täten. Störigt så det räcker men det är väl bara acceptera.
Själv hade jag inte riktigt farten i benen för att gå med tätgruppen när de började röra på sig utan hamnade i en grupp runt 30:e-35:e plats.
Från 15km körda till mål blev jag inte omkörd av en enda cyklist, tvärtom. Trots att samarbetet i gruppen ibland var under all kritik höll vi ett stadigt tempo och körde ikapp cyklist efter cyklist.
Med mindre än milen kvar gick vi in i skogen för sista gången och en kille i gruppen ökade farten och jag var inte sen att hänga på. Vi fick lucka direkt och för första gången under hela loppet tog den andra killen en riktig förning och fortsatte hålla farten uppe när vi kom ut ur skogen.

Sista halvmilen mot mål passerade vi ytterligare tre cyklister och i avslutningen spurtade jag ifrån övriga och in på en 17:e plats, inte supernöjd men inte heller missnöjd. Godkänt helt enkelt.




Efter racet, istället för att åka hem, åkte vi upp till Sälen där vi är nu för ett "mini-träningsläger". Pappa tränar mtb, jag spänner vaderna i den milslånga backen från Sälen-Högfjället och mamma plockar blåbär, solar och springer.

Nu ska vi kolla in gallerian och se vad de har att erbjuda.
På återseende!

Peace out!

26 juli 2012

Tandläkaren

Gjorde mitt första besök hos tandläkaren sedan 2009 idag, mycket kan hända på tre år, men tydligen inte i in mun. Mina tänder var lika hela och fina som de brukar, inte mig emot:) 
Det här var första gången jag behövt betala för ett tandläkarbesök och var väl lite oroad innan för hur mycket jag skulle behöva hosta upp för några minuter i heta stolen, men döm av min förvåning när hela kalaset slutade på ynka 160kr! 
Tandläkaren informerade om att jag kunde skaffa tandvårdsabbonemang och betala en viss summa varje år för fria undersökningar, men hon avslutade med att det var nog inget som jag var i behov av, jag kunde lika gärna vänta några år med det. 
Känns ju fint i alla fall att veta det!

Batman-smygpremiären i tisdags var en höjdare! Jag kom på mig själv flera gånger under filmens gång att jag satt och spände hela kroppen pga spänningen i filmen, det om något visar väl hur bra filmen var! 
Värdig uppföljare, helt klart!

Ikväll är det volleyboll på programmet, ska strax in mot stan och möta upp grabbarna för en mini-reunion från högstadiet och lira lite, gött mos!


22 juli 2012

Tävlingshelgen då

Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig under helgens tävlingar.

Jag inledde det hela i fredags med att hamna alldeles för långt bak i fältet och var på väg att flyga av flera gånger under första halvtimmen, men sen lyckades jag ta mig upp till en lite mer behaglig position och försökte återhämta mig lite.
Något varv senare var jag längst fram i klungan redo att dra mitt strå till stacken för laget. Precis då attackerar Linus Dahlberg och Jonas Bjelkmark, jag ställer mig upp för att gå med och kommer in på Jonas hjul. Hundra meter senare svänger vägen 90 grader höger, en kurva som vi redan kört ett 20-tal gånger utan problem, men nu kommer jag i lite för hög fart och klarar inte riktigt att hålla linjen genom kurvan, hoppar upp på trottoarkanten men det hjälper inte så jag åker in i häcken längs kanten av vägen. Häcken så mjuk ut så jag trodde nog att jag skulle kunna klara mig ur situationen bara genom att åka längs med den och sen ut på banan igen, men ack så fel jag hade...
Häcken var inte alls mjuk och jag studsade rakt ut i gatan och slog i asfalten med en rätt hård smäll, det var slutet av den tävlingen för mig. Som tur var blev jag inte överkörd av någon som kom bakifrån.


Igår när jag vaknade trodde jag inte att jag skulle kunna starta överhuvud taget, jag kom knappt ur sängen så stel som jag var. När jag vurpade snurrade jag ett varv på asfalten så jag skrapade mig på bägge sidor av höften, så jag hade lite problem att sova, det var magläge som gällde.
När jag väl lyckats byta om och provcyklat lite kändes det ok och jag ställde upp på startlinjen.
När tävlingen väl var igång kände jag inte så mycket av stelheten mer än i ett knä.
Jag försökte ta så mycket vind jag kunde från mina lagkamrater och i möjligaste mån plocka ner attacker.

Jag var riktigt nära ett par gånger att försvinna i kantvinden men lyckades ta mig tillbaka med inställningen att ta en till förning eller en till attack. Till slut var jag så trött så benen knappt ville gå runt och ute på elfte varvet av tretton släppte jag kontakten med det som var kvar av klungan och tackade för mig. Ingen placering i resultatlistan men jag hade en bra känsla och fick jobba hårt.

Om dagens tävling har jag inte mycket att säga, medioker insats för egen del. Bra ben korta stunder med för dålig återhämtning mellan fartökningarna för att kunna göra så mycket nytta. Kom i mål på en lika blygsam som betydelselös 23:e(?) plats.

Nu ska jag ta mig en funderare på hur jag ska göra för att bli bättre, känns som att det blir lite revideringar av träningsupplägget!

Om ni orkat läsa er hela vägen hit tackar jag för mig och önskar er en fortsatt trevlig dag/kväll!
På återseende!

20 juli 2012

Förberedelser och sånt därnt

Cykeln är tvättad, väskan är packad, kaffekoppen i handen. Allt är under kontroll och om drygt en timme rullar bilen mot sydligare breddgrader för en helg med tre tävlingar.
Det blir lite som en mini-semester då allt jag ska göra i helgen är tävla, äta och sova, kan det bli så mycket bättre!?

Igår kände jag mig lite sysslolös och fick för mig att göra egna dammsugare, blev rätt gott:)


18 juli 2012

Lugn bara lugn!

Ingen panik gott folk, jag har inte dött och bloggen är inte nedlagd! Senaste dagarna har jag haft sån där semester, ni vet när man inte längre stannar hemma utan man transporterar sig till annan plats, ort, land eller vad man nu känner för.

Jag fick erbjudandet i söndags att åka med till Emma utanför Uddevalla och på måndagen satt jag, mamma och pappa i bilen på väg dit. "vanliga" människor brukar förknippa semester med sol, bad, glass och lugna stunder, vi hade sol i alla fall:)
I måndags jobbade vi ute på gården och körde hö tills klockan var ett på natten, så länge har jag inte varit vaken på jag vet inte hur länge!?
I tisdags fortsatte vi köra hö, men då blev det bara "halvdag", vi var klara redan vid åtta på kvällen...

Imorse när jag vaknade hade jag rätt go träningsvärk i rygg och armar efter alla dessa hundratals höbalar som skulle lastas, lossas och lagras.
Idag var det inte några viktiga arbeten på schemat så jag tog en runda på hojen istället och lämnade övriga kvar på gården. Efter att ha granskat kartan ett tag gav jag mig iväg på okända vägar med siktet inställt på Orust. Det gick förvånansvärt bra att hitta och jag tog mig till Orust norrifrån och tvärsade sedan hela ön ner till Svanesund där jag provkörde gp-banan och prologen för Svenesunds 3-dagars senare i år. Därefter tog jag färjan över till fastlandet igen och cyklade hem.
En liten felkörning senare var jag tillbaka på gården och det vara bara duscha, äta, packa bilen och åka hemmåt.

Till helgen bär det av igen, den här gången mot Skåne och en ny tävlingshelg, hoppas på fint väder och lika fina ben:)

Peace!

13 juli 2012

Blod, svett och cykeltvätt!

Förutspådde regn och pissväder till idag så igår tog jag mig i kragen och körde dubbelpass. Det hände inte ofta kan jag säga! Vid sådana situationer brukar jag istället lägga till någon timme på den planerade träningen, men inte igår alltså.
Tog och dammade av tempohojen, som jag inte suttit på sen SM, och gav mig iväg för att köra tröskelträning. Velade länge mellan alternativen 4x15min eller 3x20min, valet föll på det senare så efter en knapp halvtimmes uppvärmning startade jag första intervallen. Det rullade på fint, kul att köra tempo igen tänkte jag innan jag insåg att jag hade rätt kraftig medvind och förstod att tillbakavägen inte skulle rulla lika fint, det gjorde det inte heller...
Jag kom nästan en km kortare på samma tid på tillbakavägen, men vad gör det när man tränar:)
När andra intervallen var klar rullade jag några minuter innan jag skulle vända och köra sista. Då börjar det rinna lite i näsan, så på ren reflex snyter jag mig över axeln, det fortsätter rinna så jag snyter mig en gång till och torkar bort lite med handsken. När jag sen tittar på handsken är det helt röd och kan konstatera att jag blöder näsblod:) 
Jag stannar och försöker få stopp på det och torka bort det värsta med diverse blad jag kan hitta i dikeskanten, för er som undrar, klöver fungerar inget vidare som blodstopp...
Till slut får jag det att sluta rinna och väntar någon minut till innan jag ger mig iväg på den sista tjugan. 

Senare på kvällen avverkade jag en runda på mountainbiken, inga konstigheter där. Kända vägar och inget näsblod, succé helt enkelt.

Idag har jag inte cyklat alls, däremot har jag tvättat alla cyklar så nu är de rena och fina.
Planen med dubbelpasset igår var att jag skulle slippa träna idag i det förutspådda regnet, men regnet har uteblivit under dagen och verkar ha bytt dag till imorgon. Gissa vem som ska träna då...
Tror det är lika bra att plocka fram regnjackan redan nu.



11 juli 2012

Onsdag

Hade som plan att cykla ca 4h idag, och efter intagen frukost var jag ute på trappan och kände lite på vädret. Det kändes väl sådär, lite kyligt och rätt blåsigt, så jag var lite tveksam. Men sen satte jag mig vid datorn en stund och läste på Chrisses blogg att han satt och ladda för 5h i ett regnigt Skåne. Efter det kunde jag inte riktigt med att klaga på vädret här i Norrköping, det var trots allt ca 20 grader varmt...

Efter lite fixande och möblerande med alla prylar här hemma och en pannkakslunch gränslade jag cykeln och stack iväg. Tog det säkra före det osäkra och tog på mig vindvästen och stoppade regnjackan i backfickan.
Efter ca en timmes cyklande hittade jag ut på aldrig tidigare utforskade vägar, hittade en riktig guldklimp! Inte en enda bil, skog på sidorna som vindskydd, kurvigt och kuperat, hur kul som helst! Den där västen jag hade på mig öppnades rätt kvickt och efter att jag tröttnat på fladdrandet på ryggen åkte den ner i fickan.
Nu sken även solen och temperaturen hade stigit till närmare 25 grader enligt min garmin, så det var inga problem att hålla värmen, tvärt om:)
Sista 1,5h gick på välkända vägar och bara någon mil hemifrån mörknar himlen framför mig och jag tar i lite extra för att komma hem och slippa regnet. Kunde knappast haft bättre timing idag, när jag parkerat cykeln och gått in började det smattra på altantaket.

Bild från Kinnekulleloppet, jag i spets på klungan, good times:)

10 juli 2012

Norrköpingsbo!

Väskor, påsar, möbler, kartonger, allt i ett organiserat kaos utspritt så gott det går här hemma. Nu är alla mina saker hemma igen och flytten är ett faktum. Jag har gjort mina sista dagar som karlskronait och åtargår till att vara en tvättäkta östgöte, får väl jobba lite på dialekten för att smälta in:)

Vädret är det väl ingen som undgått att det är, just precis, helt vanligt Juliväder. Förstår inte att folk fortfarande är förvånade över att det regnar då och då. Sist jag kollade var det ändå Sverige vi bor i, inte Mallorca. Men visst, jag hade också föredragit sol och ohygglig värme dagarna i ända, men det är ju inte hållbart i längden, och varför jag vill ha det är säkert bara för att jag aldrig upplevt det och aldrig kommer få det om jag bor kvar inom rikets gränser.
När regnet hänger i luften får man istället göra det bästa av situationen. Jag tog mountainbiken och gav mig iväg till skogen. Två timmar senare var jag hemma, blöt, lerig, trött och glad!
På något underligt sätt klarade jag mig helt från regn, nästan så jag blev lite besviken. Jag hade tänkt mig att himlen skulle öppna sig när jag befann mig mitt i skogen och förvandla stigarna från mycket leriga till ett riktigt lerinferno, men icke. En annan gång kanske!?

Idag tar jag tidig kväll och sover ikapp lite, jobbigt med flytt och sånt därnt...

09 juli 2012

Kvällscykling

På grund av att jag inte kom hem förns efter klockan tolv idag och jag kände mig väldigt trött, inte fysiskt, mer sömnig, så var jag ett tag inne på att strunta helt i att cykla idag.
Men när jag sen såg dagens ettapp av Tour de France kom jag på andra tankar! Fredrik Kessiakoff alltså, vilken man! Ensam i ledning med 60km kvar, plockade hem bergspris och spurtpris efter varandra som första svensk sen Jesus gick i kortbyxor, typ.
Att det sen inte riktigt höll hela vägen är en annan sak, han gjorde vad han kunde, det skall han ha all cred i världen för! Det är sånt som behövs för att cykel skall kunna synas och uppmärksammas i Sverige! Nästa gång, då...

Efter målgång och diverse intervjuer släppte jag tv-tittandet och fortsatte packa och ordna inför flytten som går av stapeln imorgon. Då skall jag äntligen flytta hem till de vackra vidderna i Östergötland, bort från motvind och hav!

Lite senare kunde jag inte hålla mig från cykeln och gjorde väl en Öijer, cyklade i solnedgången och påväg ut ur stan märkte jag att jag glömt vattenflaskan hemma, ännu mer på pricken!
Det enda minuset med att cykla sent på kvällen är alla flugor och knot som vågar sig fram och svärmar överallt, men det kunde jag leva med:)
För att göra rundan ännu mer lik en Öijer-runda passade jag på att knäppa några bilder längs vägen, man kan tro att Karlskrona försöker flörta med mig att stanna kvar så vackert som det var idag:) Håll till godo! "No filter" för hela slanten, inget fusk här inte!







06 juli 2012

Semester, uppsagd, STRAVA

Nu är sista arbetsdagen gjord innan semestern, för mig var det även sista arbetsdagen någonsin(?) i flottan. Nu har jag fyra veckors semester sen träder min uppsägning i kraft:)
Jag kommer behöva gå innanför grindar och murar minst en gång till innan jag är helt klar med båteriet, på måndag ska jag dit och lämna in min uniform och alla andra saker jag har ute, någon förlustanmälan lär det ju bli också på saker som "trillat mellan stolarna" under mina två år.

Har varit lite krasslig i veckan så jag har hållit mig från all fysisk aktivitet, i tisdags och onsdags var jag så hängig att jag var säng/soffliggandes hela dagen.
Idag tog jag veckans första cykeltur , dels för att fire semestern, men även för att få ge sig ut och rulla lite i det fina vädret.
Jag hade ett STRAVA-segment som jag spanat in och skulle ge ett försök att slå, tyvärr hade jag sett fel och körde åt fel håll, så inget rekord för min del.

Åkte mest runt på halvfart med några fartökningar i backarna som bjöds, bl.a en som jag bara provat en gång tidigare. Henrik beskrev den först som "avlång" när han berättade om sin upptäckt, sen ändrade han sig till stegrande, bra val:)
Avlång backe, behöver jag säga att kameran ljuger!?

Fotovänligt fönster. Tävlingskittad cykel med SM-lapp

02 juli 2012

Bakslag!

Gårdagens Ränneslättstur var en jobbig historia. Jag hade både glömt bort hur jobbigt det är med långlopp och hur jobbig banan i Eksjö är.
Efter knappt halva loppet var mina händer nästintill bortdomnade av allt stigåkande och jag hade svårigheter att hålla i styret.
Med 15km kvar drog jag till med en rejäl vurpa då jag halkade av en bro och gled någon meter i mossa innan jag fastnade i ett lerhål. Precis innan började jag bli trött och det här gjorde inte saken bättre, humöret sviktade och jag fick kämpa bara för att ta mig framåt.
Med 5km kvar kom så den riktiga genomklappningen. Kalla det vad ni vill, väggen, hammaren, kärt barn har många namn:) Nu var jag enormt trött och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta åt eländet! Allt fokus gick åt att hålla mig på cykeln och de som kom ifatt mig körde ifrån mig utan problem.
När så skylten med 1km kvar skymtades fick jag lite extra energi och orkade hålla undan för två jagande killar.
Sluttiden blev 3h 8min. 9min långsammare än förra året, känns väl sådär:/
Hyffsat lerigt i skogen
Även om jag är missnöjd över resultat och tid var det ändå kul att vara tillbaka på en mtb-tävling igen, siktar på att hinna med några till innan säsongen är slut!

Imorse vaknade jag med snuva och det har under dagen förvärrats lite samt att jag dragit på mig huvudvärk också, kanonkul...
Kurerar mig just nu med blodapelsinjuice och sambal oelek, hoppas på snabb bättring. Kortbane-SM på lördag redan! Hoppas verkligen på start där!

Hörs väl snart igen då!