31 oktober 2012

Kaffeprovning med koppning

På väg till skolan idag gick jag förbi Jolla och upptäckte att de hade gratis kaffekoppning på eftermiddagen. Så efter en gästföreläsning om hur planeringen av kollektivtrafik går till fick jag med mig Nina dit för att prova kaffe. Vi fick testa en sorts kaffe, bryggt på fem olika sätt.
Klassisk koppning, dvs 12gram grovmalet kaffe blandas med 2dl hett vatten och får dra 2-3 minuter innan man bryter skorpan på ytan och provsmakar kaffet med sked genom att sörpla det i sig.
Övriga metoder var droppfilter och aeropress, samt två varianter ur espressomaskin. En klassisk dubbel espresso och en café americano, en espresso utspädd med vatten.

Det var intressant och kul att känna hur olika bryggmetoder resulterar i så olika smaker på det färdiga kaffet.

Efter provningen tog vi varsin kaffe och några av deras hemgjorda praliner. Mycket trevligt måste jag säga!

28 oktober 2012

27,5" eller 650b, kärt barn har många namn.

Dagens cykelpass blev inte riktigt som de brukar. Dammade av min gamla Allebike imorse, den enda mtb jag har att tillgå för tillfället, och gav mig av in mot stan för att ansluta till Nicke och Figge som planerade att köra lite intervaller på cykelcross. Eftersom min cykelcross är allt annat än bra och jag saknar dessutom tubhjul till den valde jag mtb:n istället. Jag hade ändå inte tänkt vara med på intervallerna, jag ville mest ha sällskap och tänkte cykla för mig själv när de andra tryckte på för fullt.
Men Nicke erbjöd sig att låna ut en av sina hojar till mig och jag fick förmånen att för första gången testa en 27,5" cykel, eller 650b om vi ska vara korrekta.

Första intrycket var positivt. Den har den stabila känslan av en 29:a men kvickhet som en 26:a, riktigt kul att cykla på. Att jag hade problem att få i klossarna i egg-beater-pedalerna gjorde att jag inte riktigt kunde vara med och armbågas in på mållinjen men det gjorde det inte mindre jobbigt, snarare tvärtom:)

I och med det här passet kan man säga att träningen inför säsongen 2013 har dragit igång! 

27 oktober 2012

Kaffe kaffe kaffe!

Hittade en kul och intressant blogg imorse när jag på mitt vanliga vis googlade mig genom cyberspace. Det sägs ju att en blogg ska vara nischad för att den ska lyckas, och det kan man väl ändå säga att den här är. En blogg om kaffe, så enkelt och så bra! Jag skickade sidan rakt upp i bokmärkesfältet :) Klicka på bilden för att komma dit ni med.

Nytt utseende

Hade några minuter över och det resulterade i en ny design här på bloggen. Inget estetiskt underverk kan jag väl inte påstå, men det är en start. Ett träningspass på det här och någon timmes editering lite senare så kan det nog bli bra. Lyckades inte bli av med den blå texten som bl.a anger datum och klockslag, det måste ordnas! Kan ju bli så att en helt ny mall blir aktuell i eftermiddag, vem vet?

23 oktober 2012

Pluggandet fortsätter

En tenta avklarad igår, en ny i morgon. Inspirationen ligger inte på topp just nu i pluggandet och jag försöker hitta på lite annat för att det ska komma tillbaka. Letade lite i förrådet förut och hittade en gammal pilbåge som jag brukade använda hos mormor och morfar när jag var liten. Förstår inte riktigt hur de vågade låta mig och Marcus leka själva med den när vi var i åttaårsåldern:)
Jag letade i alla fall fram en gammal lastpall och la upp några äpplen på för att likt Wilhelm Tell skjuta prick på dem.
Det gick väl sådär...
Visst fick jag äpplena att trilla ner då och då men i de flesta fallen berodde det på att jag sköt rakt på pallen så den skakade och äpplena rullade av. Jag vill ju hävda att det är utrustningen det är fel på, vad annars!?

Ska väl försöka ta mig igenom några rader text inför imorgon innan jag ramlar in på ett nytt sidospår, vem vet vad som kommer härnäst?

Ciao!

15 oktober 2012

Plugg!

Sista veckan innan tenta-p nu och pluggandet har redan nått nya nivåer.
Två tentor skall avverkas nästa vecka, matte och flygtrafik & flygtransporter.
Två inte helt okomplicerade ämnen då båda består till största delen av sådant som jag aldrig tidigare hört talas om, men jag ska göra allt jag kan för att fixa det här. Känns som att några timmar extra läxläsning den här veckan är värt det istället för att kugga och behöva tenta om efter jul, känns ju sådär lockande...

Just nu försöker jag organisera alla hundratals power point-slides från tidigare föreläsningar, det är nästan mer power point än i försvarsmakten, hur nu det är möjligt:)
Lär behöva trycka in flera bilder per sida och skriva ut dubbelsidigt om jag inte ensam ska behöva vara ansvarig till 50% av Sveriges pappersförbrukning i oktober månad.

Vi hörs väl antar jag!? Finns ju en överhängande risk för bloggtorka kommande veckan känner jag, men jag kommer tillbaka, var så säkra!

Kram & puss, bomullstuss!

08 oktober 2012

Inspiration

Läs det här blogginlägget!
Det gjorde i alla fall min morgon lite mer intressant:)
Bilden i slutet talar väl sitt tydliga språk!? Cykling är kul!

04 oktober 2012

Priceless!

Efter den vanliga bloggrundan såhär på kvällen har jag ramlat över samma fina artikel två gånger.
Kunde inte låta bli att dra lite på smilbanden när jag läste denna underbart absurda text, klockrent!


03 oktober 2012

Abstinens!

Är inne i någon form av viloperiod nu bara för att ha gjort det också, man ska ju testa nya saker här i livet sägs det.
Men det är inte helt lätt att hålla sig borta! Tänkte att det skulle bli skönt att fokusera på annat ett tag och inte träna men det har mest negativa effekter på mig har jag märkt.
Nu när jag inte tränar så mycket känns det som att min ämnesomsättning slutat fungera och jag är inte särskilt hungrig eller sugen på något, har inte ätit godis på säkert två veckor!

Så bara för att jag tycker om att äta mycket och att vara sugen på sötsaker kör jag ett träningspass då och då för att hålla ställningarna:)
Vilka problem man måste tampas med här i världen...

01 oktober 2012

Vardag

Typ såhär ser vardagarna ut numera, åtminstone två dagar i veckan. Men inte hänger jag läpp för det, matte är kul! Om än lite irriterande ibland när jag inte förstår vilken bokstav som påverkar vilken siffra i vilken ordning enligt vilken regel som någon grek eller Albert himself luskat ut för alldeles för många år sedan. Det är inte helt lätt kan jag lova, men känslan när man förstår ett samband är ungefär lika skön som när jag cyklar till mig ett KOM på Strava:) 

Nu drar jag på innebandyträning! Peace!