27 november 2012

Morgonträning

Börjar så sent som 13:15 imorgon så planen är att hinna träna ett pass innan dess. Med tanke på vädret skall det till mirakel för att det passet inte ska bli på monarken i förrådet... Regnat satan idag! Ser ut att bli lika trevligt kommande dagar, fint det:)
Träningsmässigt gör det inte så mycket, jag kommer rätt så bra överens med monarken och med lite feta toner av Armin, Sander, Axwell mfl brukar det gå som en dans.

Värmer nog upp med en kopp balckcoffe till frukost innan allvaret tar vid, längtar redan:)

Sleep tight!

26 november 2012

Bildserie: En kopp kaffe blir till!

Nördigt tycker vissa, kul tycker jag. Här följer en onödigt detaljerad bildserie om hur en kopp kaffe tillreds i en aeropress. Håll till godo:)
20g kaffebönor av valfri sort. Idag provar jag bönorna från Balckcoffee för första gången.

Ner med dem i kvarnen och börja veva! Eller för er med elektrisk kvarn: Tryck på start...

Färdigmalet.

Montera Aeropressen och häll i kaffet.

På med vatten, ca 90-95°C

Starta timern, 90 sekunder är det som gäller.

Rör om!

Fukta filtret och montera.

När klockan ringer, vänd på hela kalaset.

Pressa!

Njut!

25 november 2012

Swedish house mafia!

Gårdagens spelning av Swedish house mafia i Friends arena var helt galen. Det finns inte tillräckligt många superlativ i svenska språket att beskriva den känslan när det levererade låt på låt på låt på låt med sådant enormt tryck! När 40000 personer tillsammans sjunger "don't you worry don't you worry child", då var jag nog inte ensam i publiken om att få gåshud. Det var mäktigt!










23 november 2012

Ett dygn kvar till insläpp!

Fem månaders väntan är snart över, imorgon smäller det! 22:00 intar dessa herrar scenen i Friends Arena! Det kommer bli sjukt!

21 november 2012

Kramp, kaffe och råplugg!

Dagarna rullar på i rasande fart och jag har just nu lite för mycket att göra på lite för kort tid, känns det som åtminstone. Det är diverse skolarbeten som skall hinnas med så som rapportskrivning, lab-oppositioner, matteuppgifter, instuderingsfrågor, möten mm. Som tur är har jag, i teorin, tomt på schemat på fredag, men den tiden har jag redan fyllt med diverse annat. De där instuderingsfrågorna gör inte sig själva tyvärr...

Igår hände något som aldrig tidigare hänt mig. För första gången någonsin fick jag kramp under tiden jag tränade på cykeln. Kramp är annars inte så ovanlig att det slår till när jag ligger i soffan efter ett långt och härligt distanspass, eller i bilen på väg hem från tävling. Men igår så slog det alltså till när jag satt på monarken, mindre skönt! Jag som tidigare skrattat lite i smyg åt de som "krampat bort sig" på tävling, nu kanske jag också måste genomlida det någon gång framöver.

Idag var jag på Jollas sista kaffeprovning, för säsongen. Nu stundar en hektisk tid inför jul och de har inte tid till detta nöje men förhoppningsvis återkommer det efter jul. Håller tummarna för det!
Jag lär gå dit någon gång per vecka ändå bara för att få mig en fin espresso och en god pralin. Är det något fik man ska besöka i Norrköping så är det Jolla. Glöm alla mainstream-ställen som rynkar på näsan och lägger pannan i djupa veck när man frågar om kaffets rostningsdatum. Nej, unna dig själv det  där lilla extra och beställ en dubbel espresso hos Jolla och bara njut!

Kaffet vid dagens provning. Fruktigt och syrligt, tummen upp för det!

18 november 2012

En helg i huvudstaden

Åter hemma i kära Norrpan efter några intensiva med ack så roliga dagar på Sweden Bike Expo, eller cykelgalan om man så vill.
Själv stod jag mestadels och doppade fötterna i en pool för att visa upp hur bra det är med vattentäta strumpor från Sealskinz, men mellan allt plaskande hann jag med att gå lite och titta i andra montrar och prata med vänner och bekanta.
Näst efter vår monter var nog det här den bästa. Bianchi serverade prima espresso på löpande band.

Bloggkungen Henrik Öijer pustar ut efter ett maxtest på Monarken.

15 november 2012

Kort update

Det har varit mycket kaffe här ett tag nu och det är väl dags att skriva några rader om lite cykling igen!?

För de som missat det byter jag klubb till nästa år och kommer då köra för Linköpingsklubben CK Hymer, finns att läsa om här.
Det faktumet tillsammans med tankar från dagens inspirationsföreläsning av Emma Igelström gör att jag inte är så ångestfylld inför dagens träning, mer taggad faktiskt! Tänkte ge mig på ett pass med fyror på monarken, höstens första, får väl se om jag känner mig lika taggad efteråt...

Känner i skrivandets stund hur ångesten kommer krypande...

14 november 2012

Guldkant på vardagen

Det finns vissa saker som förgyller vardagen lite extra. Ett besök hos Jolla är en sådan sak. Att först prova kaffe innan man avnjuter några fantastiskt goda praliner under den efterföljande fikan kan verkligen göra min dag! Eller vad sägs om praliner med smak av granatäpple & tonkaböna, mandel & havtorn eller kryddnejlika & lime!? Liksom tidigare onsdagar hade jag sällskap av Nina. Vi, (läs Nina), lyckades även övertala Pauline och Joanna att följa med. Trevligt värre!


11 november 2012

Sicken helg!

Den här helgen har varit kanon från början till slut!
Inledde det hela i fredags med Dolphinsmatch, ett klassiskt möte mellan Dolphins och LF Basket från Luleå. Det var jämnt i 30 av 40 minuter, sen gjorde Dolphins ett ryck och vann till slut med 87-77.

Lördag och söndag har jag tränat och umgåtts med mina nya lagkamrater i CK Hymer i Linköping. Vi hann med det mesta, allt från ram & bakväxelhaveri med efterföljande puttning av lagkamrat i 16km, cykelcross-staffett och distans med skyltspurter.
En rätt sjuk grej är att jag trampade ur på tyngsta växeln under tiden jag hjälpte till att putta på Niklas som pajat hojen...
Mellan träningarna har vi hunnit snacka mängder med cykel och om nästa år, och en och annan pingismatch mellan varven. Vi är ett gott gäng som kommer ha kul ihop på vägarna nästa säsong, det är jag säker på!

Emma har varit här och hälsat på med lilla Wilmer i helgen med, så efter avslutade träningar har jag hunnit med att ungås lite med dem också. Han är bra söt den lille parveln:)

Jag har hunnit testa min aeropress tillsammans med min ännu nyare kaffekvarn. Fick nämligen en kvarn av pappa i fredags när han kom hem från några dagars jobb i exotiska Skåne. Första intrycket av det nya kaffet är mycket goda! Fem av fem toasters, kanongott!

Som grädde på moset avslutade jag helgen med att gå på Johan Glans' show i De Geer-hallen. Det räcker väl att säga att jag stundtals inte kunde sitta stilla av allt skratt och att jag nästa började gråta, så bra var det!
Zassenhaus Brazilia, fina grejer!

Tre malningsgrader finkaffe, och en färdigmalen fulkaffe. Om det här var en luktblogg hade ni enkelt kännt skillnaden:)

20g finmalet, 90° vatten, bryggtid 90sek, enkelt!

07 november 2012

Ny kaffeprovning

En gång är som alla vet ingen gång, men två gånger är en vana. Jag kan nu alltså säga att det blivit en vana att gå till Jolla choklad & dessert på onsdagar kl 15:00 för en trevlig kaffeprovning.

Precis som förra veckan testades en sorts kaffe med fem olika bryggmetoder. Det var både kul och intressant att inse att det inte var samma bryggmetod som förra gången som gav den godaste koppen kaffe. Det bevisar att olika kaffe bör behandlas på olika sätt.

Förra gången var espresso- och aeropress-varianterna bäst, idag var det americano-koppen tillsammans med det klassiskt koppade kaffet som toppade listan.
Det här skall göras fler gånger! Det vore roligt om fler kom dit också, så om du har möjlighet, ta dig dit nästa onsdag och var med!

05 november 2012

Ändrade planer!

Hade tänkt att jag skulle cykla ute idag när jag kom hem så pass tidigt. Jag hade visserligen inte räknat med att solen skulle gå ner före kl 16, det insåg jag när jag kom hem för någon timme sedan. Ingen panik tänkte jag, det finns väl cykellysen!? Men nu när jag skulle plocka fram alla grejer och göra mig redo hittar jag lampan jag tänkt använda med ett helt dött batteri, och lampa nummer två med ett nästan lika dött batteri. Så istället för utecykling ligger båda batterierna på laddning och jag tar mig an monarken i förrådet.

Peace!

03 november 2012

Topp 10 herrar prestige CX SM Sunne

Två timmar kvar till start men jag tror mig redan ha koll på resultatet.
Så här kan resultatlistan se ut efter dagens tävling:

1. Magnus Darvell
2. Linus Dahlberg
3. Mikael Flockhart
4. Petter Persson
5. Jesper Dahlström
6. Jens Westergren
7. Johan Landström
8. Simon Galle
9. Martin Eriksson
10. Henrik Öijer

Kom ihåg var ni läste det först...:)

(Edit 13:47)

02 november 2012

Psykisk hälsa/ohälsa?

Kan mitt eget psyke lura mig så pass att jag tror att jag inte mår bra fysiskt?

Det verkar så. Just nu vet jag inte om jag är på väg att bli sjuk "på riktigt" eller om jag bara inbillar mig. Huvudet säger i alla fall att jag är lite sträv i halsen och det verkar som att resten av kroppen tror på det.
Frågor jag då ställer mig är: Kände jag mig dålig i halsen innan eller efter att huvudet började tänka på en dålig hals? Har jag framkallat fysiska ohälsa bara genom att tänka på det? Har jag ens ont i halsen?

Jag väntar nog ut det en dag och om det inte utvecklar sig till något äckligt under dagen kan nog crossen förvänta sig att bli rastad under morgondagen:)

Basket ikväll förresten, go Dolphins!