29 februari 2012

Fulltecknad!

Gör inte mycket mer än att sova, jobba, äta och träna om dagarna den här veckan. Inte helt lätt att få ihop det när arbetsschemat säger 11h/dag, både den här och nästa vecka.
Men viljan och motivationen finns i alla fall så än så länge fungerar det bra!
Dock blir ju vissa saker lidande av detta, däribland bloggen, den lär bli lite mindre uppdaterad kommande dagarna.

Nu kallar sängen på mig, uppstigning kl 6 imorgon igen för en dag på sjön, lika bra att sova. God natt!

27 februari 2012

Tårtkalas!

Trots att jag fyllde år i torsdags så fick jag en tårta av Ejnar idag när jag kom hem. Och det var inte vilken tårta som helst! Eller vad säger ni? En tårta med formen av en Trek Speed Concept tempocykel.
Kreativt och omtänksamt, tack igen:) Var tvungen att proväta lite direkt och jag kan meddela att den inte bara ser snygg ut, den var riktigt god också! Two for two;)
Nu ska jag kränga på däck på linjehojen så den blir körklar. Längtar efter en premiärtur nu!

26 februari 2012

Helgens bravader!

Har varken tid eller ork att skriva något utförligt eller spännande nu, så jag bjussar på en länk där ni kan inspektera vad jag haft för mig i helgen:)


25 februari 2012

Velodromar!

Efter ett morgonpass följt av en lunchbuffé återhämtar vi oss nu så gott vi kan på hotellrummet innan vi ska köra dagens andra pass.

För att slänga sig med lite faluuttryck kan jag meddela att det är kul satan att snurra varv efter varv inne på velodromen. Adrenalinkicken som slår till när man kastar sig ner i banan är riktigt häftig och man glömmer nästan bort att andas emellanåt:)

Än så länge har jag inga bilder att bjuda på men det lär komma ut på fejjan när som helst, så håll utkik på Trek Sweden's sida.

Nu ska jag inta vågrätt läge en stund och mentalt förbereda mig för vad som komma skall. Ryktas om lite tävlingar och rekordförsök, kan bli svettigt...

Peace!

23 februari 2012

I skuggan av prinsessan!

Det var ju just snyggt att det skulle födas en prinsessa på min födelsedag, vem ska nu bry sig om mig!?
Ett plus är ju i och för sig att det numera kommer flaggas runt om i hela landet till min, och till viss del prinsessans, ära:)

Jag har haft en mycket bra födelsedag här i Falun. Inledde det hela med att titta på när gymnasiet körde ett velodrompass, följt av en lunch.
Nu på eftermiddagen cyklade jag och August till Lugnet och åkte lite skidor, testade oss på "mördarbacken" en gång. På staplande skidor med teknik som inte liknade något i skidväg tog jag mig i alla fall upp och har numera ännu större respekt för åkarna i världscupen som till synes flyger över krönet vid tävling.

Efter skidåkandet åt vi födelsedagstårta tillsammans med Benny som är min räddande min dag genom att bjuda på kaffe:)

Ännu är inte dagen slut, snart ska vi ner till velodromen och titta på när de tränar, skaffa lite inspiration inför morgondagen! Hoj hoj!




22 februari 2012

Godnatt Falun!

Har genomfört första träningspasset sen i torsdags.
Det bjöds på längdskidåkning med YA-elit, dessutom hamnade vi av en slump i en träningstävling så träningsvärken lär ju inte vara nådig imorgon:)

Tyvärr har jag ingen utbildning ännu för att köra inne på velodromen här så imorgonbitti får jag snällt stå vid sidan och titta på när de andra dunkar intervaller efter frukost. Men på fredag är det min tur!

Sov gott!

21 februari 2012

Mitt jobb!

Påminner lite om min vardag, med en nypa salt förstås:)
Viking%20p%C3%A5%20%C3%B6verlevnadskurs

20 februari 2012

Grattis i förskott

När familjen väntas vara på olika fram till och på min födelsedag firades det lite smått idag istället.
"Firades lite smått" innebar att vi åt semlor och jag öppnade paket, mer krångligt än så behöver det inte vara.
Numera har även flertalet nya plagg att använda från en viss engelsk fotbollspelares egna kollektion, inte så tokigt att fylla år ibland:)

På förkylningsfronten är det inte mycket nytt, varken mycket bättre eller sämre idag. Om inget händer imorgon är min resa till Falun på onsdag i fara. Som det känns just nu vågar jag inte chansa och väntar med att köpa biljett, hoppas på det bästa!


18 februari 2012

Living on the edge

I ett desperat försök att bli frisk fort bestämde jag mig nu för att inte packa några cykelkläder till resan hem mot Norrköping. Min teori bakom beslutet är att det borde fungera ungefär som att man tar med sig ett paraply ut en varm sommardag bara för att undvika regn...
Vi får väl se om det fungerar, i värsta(?) fall blir jag frisk redan imorgon och får helt enkelt undvika utecykling i veckan.
En annan åtgärd som jag vidtagit för att bli frisk är Brämmhults apelsinjuice. I normala fall tar jag aktivt avstånd från den, i mina ögon, annars så överskattade orangea drycken, som tycks vara skillnaden mellan en bra och dålig frukostbuffé. Men i medicinskt syfte kan jag ta mig ett glas eller två:)

För övrigt så ösregnar det just nu i Karlskrona, följt av en väderprognos som säger minusgrader på måndag, kan bli intressant!

Ses i norrpan!

17 februari 2012

Voilá!

En bild säger mer än tusen ord! Här är resultatet av min road-trip:)

Cliff-hanger!

Tydligen räckte det inte med två veckors sjukdom i början av året, imorse vaknade jag med täppt näsa och det verkar som att jag åkt på ännu en förkylning. Inte optimalt kan man väl säga.

Hoppas verkligen att det går över snabbt den här gången! Planerar att åka till Falun på onsdag för lite skidträning innan vi ska köra velodrom till helgen. Ser verkligen fram emot det så nu måste jag bli frisk!

Ska ut på äventyr lite senare. Jag och Eric, som är snäll och lånar ut sin bil, tar en liten road-trip.
Försöker mig på att göra en bloggen lite spännande och avslöjar inte vad vi ska göra utan återkommer med det senare ikväll:)


16 februari 2012

Sportlov

Sista dagen på jobbet innan tio dagar ledigt avverkades idag, vi har sportlov även i flottan.
Vi är ju lite inne och snurrar på det här fikaspåret ombord där det serveras go'fika var och varannan dag numera. Självklart var inte denna dag sämre.
Idag var det till och med så högtidligt att vi åt födelsedagsfika i förskott. Både jag och Sara fyller år nästa vecka, samma dag dessutom, så kakan kom idag efter mycket övertalande av Sara.
Till historien skall ju även tilläggas att hon inte var närvarande utan istället åkte till Åre imorse.
Mer till oss andra med andra ord:)
Halloncheesecake med kladdkakebotten, gott så det räcker!
Nog för att vi är rutinerade fikare numera men vi lyckades inte äta upp allt. Här behövs nog mer träning!

14 februari 2012

Tidig kväll!

Tar tillfället i akt och förbereder mig för bingtjänst tidigt idag. Rundar av aftonen med ett avsnitt how I met your mother, sen är det lights out som gäller!
Intog förresten årets första semla idag till go'fikat ombord, smutt!

God natt på er!


13 februari 2012

Långfika och utspelad!

Helgvakten flög förbi och vips så var det redan måndag. Även om det är rätt drygt att inte kunna träna som man vill på en hel helg så är det ändå rät gött att bara luta sig tillbaka med en kopp kaffe och titta på vinterstudion.
Hann ändå med två TC-pass ombord så lite kalorier förbrukade jag allt, även om det troligtvis inte riktigt räckte till för att bränna bort all fika och god mat:) En helgvakt skulle kunna ses som en extremt lång fikarast! Vi fyllde på kaffebönor i maskinen tre gånger, på tre man...

Torskade rejält i både RISK och Monopol i helgen med, tror jag slog något slags rekord i att hamna i fängelse flest gånger, tappade räkningen men 15 gånger räcker nog inte!
Inte långt kvar till ledighet nu! Är sjukt taggad på minilägret i Falun och att få till lite kvantitet i träningen, gött mos!

So long!


10 februari 2012

Helgvakt

Ännu en helgvakt har kickat igång.
Receptet på en bra sådan är enligt följande:
1. Obegränsad tillgång till kaffe
2. Välfylld hårddisk
3. Bra sällskap
4. Mycket mat

Jag bockar av samtliga punkter och fortsätter att aktivt ta det lugnt. Det är en egen konstform, återkommer om det!

Peace!

08 februari 2012

Dykardagen

Imorse fick jag reda på att jag skulle rökdyka efter lunch, kalldyk, men kul att komma ifrån båten ett tag. Variation förnöjer!
Vi fick testa på nya anläggningen lite och köra lite släck och sökövningar. Trist att det skulle gå ut över fysen men får väl ta det, hade faktiskt inte räknat med någon fys idag ändå.

Börjar tröttna på 11-timmarsdagar nu, det är inte värt den lediga fredag det genererar. 11-timmarsdagar är rätt värdelöst om man ser ur träningssynpunkt, och det är så jag ser på saker och ting, alltid!

Det var inte bara vi rökdykare som övade idag, dykarna fick också sitt. Lite arbete behöve utföras så de var inte sena att anmäla sitt intresse, ser mest kallt ut tycker jag!


06 februari 2012

Ny vecka, ny espresso!

Har inget sådär häpnadsväckande att berätta om idag. Mest spännande var väl att guida runt några grupper GMU:are och prata systemteknisk tjänst inom flottan. 

Dagens höjdpunkt var nog go'fikan på förmiddagen. Överblivna delicatobitar och en underbar espresso kan ju göra vem som helst på bra humor:) 
Nya koppar i mässen nu också, fint ska det va! 


05 februari 2012

Det går bra nu!

Gick in i långhelgen med målsättningen att träna 10h, det blev 12:)

Hade inte riktigt bestämt mig igår kväll om jag skulle sätta mig på monarken idag eller om jag skulle köra ute. Trots kylan var det något som lockade med utecykling, så för att inte gå miste om något ställde jag ett alarm för att komma upp i tid. Det hade troligtvis inte behövts för jag har ändå vaknat ca en timme innan alarmet, både lördag och söndag.
Vädret var strålande imorse och av flaggorna utanför fönstret att döma blåste det rakt uppifrån. Att termometern visade -9 gjorde inget, så jag tog en lugn frukost med efterföljande kaffe innan jag kittade mig för några timmar i sadeln.

Idag tog jag finlurarna till iPoden och nya batterier till sulorna så inget kunde gå fel! Lite kallt blev det ändå om fötterna, men i övrigt frös jag ingenting.
Solsken i 3,5h och sista halvtimmen kördes i kraftigt snöfall där sikten var begränsad till ca 50m, kul:) Körde så mycket oplogat jag kunde hitta på slutet och sladdade lite hit och dit på vägarna.
Nu längtar jag till säsongen för att se vad all vinterträning ger för resultat, det här kan bli bra tror jag!



04 februari 2012

Distans

Termometern visade -12,6 imorse vid frukost men idag hade jag bestämt mig, jag skulle trotsa väder och vind och försöka mig på ett distanspass. Och vilket pass det blev!

Det började inget vidare, då det kändes som att ansiktet skulle frysa ihop i motvinden, men det tog inte lång stund innan jag vant mig vid det. Då kom nästa bakslag, hörlurarna pajade efter en halvtimme. De började glappa och fungerade bara sporadiskt så jag kopplade ur helt.
Ytterligare en halvtimme senare tog batterierna slut till skosulorna så de sista fyra timmarna kördes med rät så kalla fötter! Ingen höjdare precis!

Men sen vände det!
Svängde av stora vägen och motvinden blev sidvind/medvind, nästan ingen trafik och bäst av allt, solen lyste som aldrig förr. Så fortsatte det nästan hela vägen hem, stundtals riktigt njutbart!

Nu har jag hunnit äta lite, svept en espresso och börjar återta formen av människa igen. Gott!

03 februari 2012

Dubbelpassdagen

Klev ur sängen vid åtta och gick raka vägen till köket för att inspektera termometern. Hann under den korta förflyttningen bestämma att minus 8 är gränsen för vad jag mäktar med, den visade -12,1...

Det blev en snabb ändring i planeringen och jag bestämde mig för dubbelpass istället. Rev av 4x15min på monarken någon timme efter frukost och nu har jag bara degat i soffan ett tag och förbereder mig med en espresso för att ta mig an gymmet.

Fin återhämtningsmat mellan träningarna, med inspiration från honungskungen och spurtkanonen Christian Bertilsson, scrambled eggs med färsk chili, keso med blåbär, hallon och honung! Det ger power;)

02 februari 2012

HELG!

Veckans jobb är avklarat. Dagen bestod av olika övningar, bla "klart skepp", vilket innebär att jag bemannar en ksp och är beredd att avslå eventuella hot. Kul kan man tycka, så även jag, men i minusgrader är det ingen dans på rosor direkt. Det är ett högt pris för att få avlossa några skottsalvor.
Men nu är det i alla fall slut för den här veckan och framför mig har jag tre hela dagar ledigt.

Tre dagar där jag tänker lägga fokus på träning, punkt! Ska verkligen göra ett försök att köra distans minst en dag, trots kylan. Kan faluborna distansa i tiotalet minusgrader ska väl även jag ta mig igenom det!?
Ett som är säkert är i alla fall att dubbdäcken åker på. Hade en liten förhoppning om att det skulle räcka att jag köpte nya dubbdäck inför vintersäsongen för att snön skulle hålla sig borta, men icke.

01 februari 2012

Jobbjobbjobb!

43h låter inte så märkvärdigt, men det är bara fyra(!) dagar.
Några intensiva dagar ger långhelg som belöning, sista dagen imorgon innan jag tar helg.
Hoppas kunna samla ihop veckans nödvändiga träningstimmar under de tre dagarna, men med nuvarande väderprognosen så lär det inte bli någon barnlek direkt. 20cm snö och minus 10 känns inte optimalt för att distansa livet ur sig men vi får se. Dubbdäcken åker på imorgon i alla fall!

Mästerkocken på fyran nu, bra skit!