31 oktober 2009

Inte enligt planen...

Idag var det då dags för min crosspremiär, både för året och på "nya" cykeln. Det gick Rätt skabbigt kan man säga. Det är lättare att räkna upp vad det var som fungerade än vad som inte fungerade.

Det som fungerade var jag själv och i viss mån växlarna, resten gick piss!
Efter ca 500m smäller det till i cykeln och jag tror att kedjan gått av. Det hade den inte, så det var bara trampa vidare. Efter ca 800m hoppar kedjan av och när jag stannar och lägger på den blir jag passerad av ALLA så jag är tvärsist. Efter ungefär 1km hoppar vajern till bakbromsen så jag tvingas stanna och sätta tillbaka den, sen kan jag äntligen börja jaga lite.

Efter ca två varv är jag ikapp en grupp på tre personer som inte körde så fort, och jag försöker gå om. När jag kommer ur en kurva och skall dra igång ståendes rappar det till och jag slår knät i styret och välter nästan av cykeln. Jag inser då att jag kommer bli tvungen att fortsätta tävlingen sittandes, inte optimalt direkt...

Bakhjulet börjar sen strula mer och mer och det rappar efter i stort sett varje kurva så jag bestämmer mig att fortsätta tills Darvell kommer ikapp så jag kan bli avplockad, det gör han efter ca 36 minuter.

Sammanfattningsvis var den här tävlingen ett riktigt bottennapp! Det enda positiva var nog att speakern uppmärksammade mina "crosstrumpor" :D

Nu måste jag fixa ett nytt bakhjul till nästa tävling, Bäckstedts gamla Cosmic-hjul har nog gjort sitt nu. Nu får det nog hänga som prydnad på väggen i garaget.
Kolla in på cxcupen.se senare ikväll eller imorrn, med lite tur kanske det kommer med någon bild på mitt dyk i sandlådan:)

Hade fint!

30 oktober 2009

Jag hänger med!

Insatt som man är så har man ju inte missat att det just nu går en ny trend genom cykelsverige. Trenden skulle kunna kallas för "strumptrenden". Eller trend och trend, det är väl mest så att Oscar börjat med något som inte någon annan riktigt vågat tidigare. Och jag är naturligtvis inte sen att haka på, jo då, ett par crosstrumpor är inköpta:D De skall bäras imorrn på crosscupen, cool!

Just nu sitter jag och softar och lyssnar på lite musik som min nya kollega sjunger, han är grym! Kolla in Joakim Bertilsson på tuben så får ni se själva.

Hörs!

29 oktober 2009

Best of Youtube

Sevärt klipp! Läraren visade oss det idag mellan passen. Titta flera gånger, det blir bara bättre och bättre:)

Crossen!

Här kommer de efterlängtade bilderna:D


Gafflarnas gaffel! Sweet!

Bilder kommer alldeles strax!

Ska försöka ta några bilder på crossen och lägga upp. Jag reserverar mig dock för att jag inte har någon superkamera och att det är mörkt ute, men någon bild ska väl gå att få till. Duger inte det får ni ta er till ekerö på lördag och titta på den live:D
Då ska det nämligen "rejsas" hårt på den!

Dags att fota, på återhörande!

28 oktober 2009

Tid är det enda vi har gott om...

...Jag tycker dock inte att den räcker till!

Crossen monterad

Yes, nu är crossen monterad, men ändå ite riktigt klar. Den kommer aldrig att bli klar skulle jag tro. Som den är nu så funkar den och that´s it! Funkar utan större finess. Allt kan verkligen bli bättre.
Visst, den skulle kanske kunna bli klar, men då krävs det nog lite större investeringar än vad som hittills gjorts eller att någon får för sig att investera åt mig.
En Red-grupp och ett par ES-hjul skulle inte vara fel. Men jag får helt enkelt nöja mig med den som den är, det går ju träna på den i värsta fall.

Telia är förresten svinkul!

Hade!

27 oktober 2009

Motgång

Det går inte riktigt som man tänkt sig i alla lägen.
Mitt paket har till slut kommit hem idag och det var ju bra. Men. När jag kollar igenom lådan med prylar upptäcker jag att vevlagret jag ska montera på crossen skall monteras med ett speciellt verktyg, som jag inte har förståss. Lite tråkigt kanske.

Nu måste jag försöka hitta ett sådant verktyg så fort som möjligt, innan helgen så jag kan tävla på cykeln. Tills vidare får jag montera resterande komponenter, styre och lite såna grejer.

I´ll be in the förråd!

Hörs!

26 oktober 2009

Kaffekaffekaffe!

Nu tänker jag börja dricka kaffe igen!
Jajjamen, nu tänker jag dricka så mycket jag vill, när jag vill!

Varför?

Jo, jag mejlade och frågade "Sveriges mest vältränade idrottsman", Jonas Colting, om kaffe var bra eller dåligt för kroppen, vilket jag har trott.
Men han svarade att det inte var någon fara så nu ska här drickas!
Jag skulle dock se upp för "fulkaffe", så en kaffekvarn kanske vore en bra investering;)

Hörs!

Som att vara tillbaka i skolan:)

Idag var första dagen på mitt nya jobb. Telia.
Eller visst, själva jobbet börjar inte förens om några veckor men fram tills dess ska vi utbildas så vi gör rätt när vi väl börjar.

Därför har jag suttit i en och samma sal större delen av dagen och lyssnat på olika personer som pratat. Precis som skolan.
Men det verkar grymt i alla fall. Riktigt fina lokaler vi ska få sitta i sen!

Min vardag kommer de närmsta veckorna innebära utbildning mellan 8-17, hurra...
Efter utbildningen börjar schemat gälla, och då kan siffran 17 bytas ut till siffran 21 :D

Lite ovant, men ändå kul:)
Att åka tillbaka imorrn ska bli roligt.

Hade!

25 oktober 2009

Camp Colting

Idag provade jag att köra ett träningspass a la Colting. Det gick ut på att springa i olika pulsintervall under en bestämd tid. Det gick helt ok, men det kändes inte som att man fick ut allt. Så när jag kört igenom hela programmet på 60 minuter la jag på tre egna minuter:)

Först 1 minut med 180 i puls, direkt efter det 1 minut med 190 och direkt efter det försökte jag köra en minut till med 200 i puls. Men det gick inte. Jag orkade inte upp i mer än 198. Men de tre minuterna kändes som att de gjorde passet komplett:D

När jag till slut kom hem stannade jag klockan på 1 timme och 26 minuter, väl godkänt!

Nu ska jag softa lite och ta igen mig ;)

Bye!

24 oktober 2009

Hungrig

Ända sedan någon timme efter lunch idag så har jag varit konstant hungrig.
Tänkte först att det inte kunde stämma eftersom jag precis ätit, så jag brydde mig inte förrens jag blev rejält hungrig vid femtiden, då tog jag mig en extra macka. Lite senare skjutsade jag mamma till stan och tog med mig två mackor som jag åt i bilen.
När jag kom hem åt jag en talrik yoghurt och musli.
Jag var fortfarande hungrig så nyss tog jag en portion whey class och ytterligare en macka.

Nu känner jag mig rätt så mätt men jag ska nog leta upp något mer att äta så småningom. Eller nu. Nu får det bli!

Måste äta! På återhörande!

Lite avundsjuk

Just nu sitter jag hemma vid datorn och är lite avis på alla som är i Falun och tävlar. Jag vill också vara med! Men nej, för mitt paket från CC har inte kommit och en cykel utan vevlager kommer man inte långt på, frågan är om man ens får starta. Tveksamt.

Hur som helst, om inte paketet kommer på måndag eller absolut senast tisdag så jag kan montera klart cykeln och testa den inför tävlingen nästa helg så känns hela det här crossbygget lite onödigt. Kul, men onödigt. Så paktetet måste komma!

Något lite roligare är att jag börjat läsa i min nya bok som jag köpte igår. Den verkar helt ok. Än så länge har jag bara hunnit med början som är lite småseg men den verkar bättre längre in, speciellt kostdelen verkar bra:D

Hoppas förresten det går bra för östgötarna uppe i falun!

Hörs!

23 oktober 2009

Lyxlunch!

Idag har jag hunnit med en hel del grejer.
Började med att äta frukost hos mormor imorse. Efter det så tog jag bussen in till stan för att skriva arbetsavtal och lite såna papper. Det gick fint:)
När det mötet var klart kilade jag upp på Clas Ohlson och köpte brickor till mitt vevparti och hämtade ut min beställda bok på Anderssons. Så nu finns den här hemma, "jag vill ju bara se bra ut naken".

Därefter tog jag bussen tillbaka mot Smedby och gick hem till Anton, vi hade bestämt att vi skulle äta lunch idag. Och det gjorde vi. Vi åkte tillbaka mot stan och käkade på Meze bar & kök, affärslunch som det så fint heter. Entrecote, klyftpotatis och pepparsås. Grymmt gott!!

Sen åkte vi hem till mig och jag visade Anton runt lite i Stugan och bland mina cyklar.
Egentligen skulle jag stannat kvar hemma då men eftersom jag hade paket från Allebike att hämta inne i stan så åkte jag med in igen. Hämtade ut paketet och åkte med mamma hem. Nu sitter den nyanlända cx-gaffeln monterad på crossen som endast saknar ett vevlager och ett styre nu, det saknas för att cyclecomponents inte kan leverera så snabbt:(

Nu vill mamma ha dator så nu skriver jag inte mer, blev rätt mycket ändå.

Hörs dåe!

22 oktober 2009

Nytt rekord!

Idag var jag lite tveksam till om det skulle bli träning eller inte, men när det inte kom något paket med posten hade jag ingen annat att göra än att pallra mig ut på ett löp/stakåkningspass.

Gjorde ett nytt kilometertest på min kilometer som är några meter för kort för att vara på riktigt. Men som jag sagt förrut, när jag går under 2.50 på den sträckan ska jag göra testet på riktig bana.

Uppvärminingen blev lite längre idag än tidigare, ca 35 min. Sen small det!
Tiden blev tre minuter blankt, tre sekunder snabbare än tidigare. Men även fast det gick snabbare så var maxpulsen tre slag lägre än vad den varit på de tidigare försöken, 200 idag. Jag tror det här beror på att jag sprang snabbare i mitten av intervallen och inte spurtade lika intensivt mot slutet. Men vem vet? Jobbigt var det i alla fall, men kul efteråt:)

Byebye!

Muffins

Har just nu en laddning "lyxiga jumbomuffins med choklad" i ugnen:D

De är riktigt feta^^
Dvs feta som i hög fetthalt, feta som i stora och feta som i grymmaste muffinsen norr om Milano!

Snart klara:)

Tårtkalas

Skjutsade mamma tll jobbet tidigare och på vägen hem stannade jag och köpte en tårta. Ska snart åka iväg med den till gubba på Tornby och takcka för mig eftersom jag inte ska jobba där mer nu. Inte mer än rätt att bjuda på fika då:D
Först ska jag titta lite mer på MTB-loppet från OS, Absalon leder den här gången också:)

21 oktober 2009

Ändrade planer

Istället för att meka imorse så blev träning. Jag kom på att det inte var någon idé att skjuta upp det utan bara att köra så man har det gjort. Det blev en niominutare och åtta fyror. Egentligen så skulle det vara tio fyror men jag körde för länge på första så jag slog ihop första och andra fyran plus vilan som skulle varit mellan dem.

Tänkte ge mig ut i förrådet och fixa shimsen nu innan That 70´s show börjar :D

So long!

Rastlös

Vet inte riktigt vart jag skall ta vägen för tillfället, sitter som på nålar just nu och fantiserar om när mina paket med kompletterande crosskomponenter ska komma hem. De borde inte hinna hem till idag, kanske imorrn.
Det blir nog tyvärr inte något tävlande i Falun till helgen, men nästa helg, då...

Vill ha något att pilla med så jag ska nog ta och fila till ett par "shims" till vevpartiet snart och så behöver sadelstolpen fixas. Så lite finns det att göra:D

Bye!

20 oktober 2009

Back home!

Tillbaka efter en inte allt för intressant basketmatch. Dolphins vann i och försig, men det var väl egenligen det enda positiva. Spelet var sådär, rätt slarvigt stundtals och inte många avslut med det där "lilla extra". Inte så sevärd match med andra ord, men bättre lär det bli.
Nästa match är mot Solna, då blir det förhoppningsvis mer publik och mer tryck i hallen! Förra årets hemmamatch mot Solna var helt klart "årets match", vore kul med repris på det:)

Att cykla genom stan efteråt var lite mysigt med alla gatlycktor och alléer, men tråkigt när lamporna tog slut vid flygfältet. Då blev det svart, väldigt svart! Men hem kom jag. Nu ska jag äta lite och sen sova.

G´natt

Lite stressad

Dags för dusch nu, sen iväg nästan direkt mot Stadium arena för att kolla på basket. Bara pappa kommer hem med framlyset till cykeln så:D

Håll tummarna för Dolphins!!

Hörs!

Diversedag

Idag har jag inte varit sysslolös många minuter. Började med anställningsintervju imorse, vidare till mormor för lite fika, sen hem och börja laga mat. Nu har jag precis avslutat dagens cykelmek, monterade bakskärm och lysen på vinteråkat. Måste använda den ikväll för då ska jag på basket, Dolphins mot Borås om jag inte minns fel. Men innan dess ska jag hinna träna också.
Mycket att stå i alltså:D

Anställningsintervjun gick förresten bra. Om inget radikalt inträffar i veckan så ska jag träffa dem igen på fredag och börja jobba på måndag. Det tar sig;)

Nu ska jag ta det lite lugnt innan träningen, hade fint!

Bye!

19 oktober 2009

Bilder Kumlacrossen 2009

Här kommer som igår utlovat lite bilder från crosstävlingen i Kumla igårStartfältet
Dagens fotografbild









Ex, Kex och Oscar
Sveriges finaste MTB-cyklist!
Dagens vinnare, Jens!
Två elitåkare och en motionär.

18 oktober 2009

Time to hit the road!

Snart är det dags att börja röra på sig för att åka på crosstävling! Har packat matsäcksväskan med risifrutti, äggmackor och monster. Prima!

Tyvärr har jag varken en crosscykel eller en kamera, men eftersom det är lättare att få tag på en kamera än en cykel tänkte jag låna mammas kamera och försöka ta någon vettig bild med den så ni får se hur det går till.
Cross är fina grejer! Oftast kallt, lerigt (eller snöigt) och väldigt plågsamt, men det är underhållning på hög nivå kan jag lova. Både för tävlande och publik:D

Nästa år säger jag bara, då...

Hörs ikväll då!

17 oktober 2009

CX imorrn!

Imorgon bär det av mot Kumla för att titta på andra deltävlingen i Northwave cx-cup. Lite synd att man inte har någon egen cross att köra på, men eftersom jag tyvärr inte är gjord av pengar så får publikplats duga i år.

Åker med Nicke dit och hem så det blir nog en hel del cykelsnack, sweet! Det var ett tag sen:D

Nu laddar jag inför x-games på tv senare ikväll, kika på det om ni inte har annat för er, 22:30 på tvåan!

Bye!

Ps. Körslaget är kass! Ds.

Känner mig klar

Klar, färdig, matt, kalla det vad ni vill men så känner jag mig. Jag är inte så trött egentligen, bara lite avslagen.

Var nere i Sörping och tränade tidigare. Det blev tre varv på femman i Petersburg, det räckte. Det är inga snälla fem kilometer kan jag lova, alla som testat dem vet.

Efter löpningen blev det bastu!! Jag har längtat efter att få basta ända sedan jullovet då vi åkte till Orsa och jag trodde att vi skulle ha bastu i vår stuga. Men det hade vi inte så det blev inget med det då, och inte någon gång under våren heller. Sen började cykelsäsongen och då vill jag helst undvika att basta, dumt att ge konkurenterna den fördelen:) Men nu blev det alltså av.
Orkade med ungefär en halvtimme innan det kändes för varmt, då åkte jag hem.

Nu måste träningskläderna tvättas

Hörs senare!

16 oktober 2009

Mer taggad!

Jag singlade aldrig slant om träningen, jag bestämde mig helt enkelt för att om jag inte tränade skulle jag bli missnöjd med mig själv, så jag hade liksom inget val:)
Jämfört med igår så tycker jag att det idag var mer än väl befogat att köra inomhus, så det gjorde jag. Ytterligare ett TC-pass alltså. Gammla hederliga 15-15 avverkades, 40st närmare bestämt.

Alldeles strax väntar mat, lövbiff.

Kött fy´fan!!

Inte så taggad

Har inte någon större lust att träna idag. Kallt och blött ute, usch! Det har i och försig inte snöat här som det verkar ha gjort på många andra ställen idag, men regn är inte särskillt kul det heller.
Vill däremot träna imorrn, hade tänkt mig att dra neråt Sörping och Petersburg för lite löpning. Anledningen till att springa där är enkel och så given, det finns bastu!! :D

Nu ska jag kolla väderprognoser för helgen och kanske singla slant om dagens tränings vara eller icke vara...

Hörs!

15 oktober 2009

Mätt och belåten!

Sådärja! Nu har jag ätit en stor portion pasta med bacon och jalapenosås, gott!

Nu sitter jag och myser framför tv:n i min nya mössa med några chips och lite godis, också gott!

Tyvärr missade jag Seinfeldt förrut pga en liten tabbe. När jag lagade maten började jag med pastasåsen och kom på först efter ett tag att jag borde koka pasta också. Så det drog ut på tiden. Oh, vilken partykill!

Bye!

Hemkommen

Tillbaka från tandläkaren. Det gick så bra så! Den ena tandläkaren tackade och var så glad för att hon fick titta på så fina tänder och sa att jag skulle få låga tandläkarkostnader i framtiden:D Skönt att höra!

Var som planerat en sväng på stan innan tandläkaren för att kolla efter Jonas Coltings bok "Jag vill ju bara se bra ut naken". Den fanns inte inne, men de beställde den åt mig:)

Men jag var ändå köpsugen och hittade en annan bok som verkade intresant. Så jag köpte den:D

Ett idrottsstipendium ska väl ändå gå till idrottsgrejer, eller? :D

God eftermiddag!

Färdig!

Nu är träningen avklarad. Och precis som väntat blev det fyraminutare, tio stycken närmare bestämt.
Lite synd att träna inne en sån här fin dag, men det känns mer effektivt inne på TC:n än ute på sunkhojen. Den tar jag nog ändå fram till helgen, så det blir nog lite utomhusträning också. Fincyklarna står just nu på stand by under hösten och skall nog få göra så ett bra tag till. Dumt att slita på dem i onödan.

Ska kolla efter en bok idag innan tandläkaren, har fortfarande lite kvar på mitt presentkort från studenten. "Jag vill ju bara se bra ut naken" heter den, av Jonas Colting. Kan nog vara något:D

Peace out!

Ledig dag

Precis som rubriken antyder så är jag ledig. Anledning? Tandläkaren!
Visserligen tar det säkert bara en kvart eller så men jag fick ändå ledigt hela dagen. Skönt det, kunde sova ända till halv åtta och sen lite snooze på det. Det är grejer!

Hade tänkt hinna med ett träningpass på TC:n innan jag åker in till stan. Det blir nog ett gäng fyraminutare, inte för långt, inte för kort. Lagom helt enkelt.
Dags att svida om till tajta byxor nu då:D

Hörs!

14 oktober 2009

Klädhängaren

Fick en present

Mamma hade köpt en present åt mig idag som jag fick förrut. En klädhängare till stugan, mycket fin! Ska försöka ordna en bild lite senare, just nu har jag inte tid. Jag letar jobb att söka, mindre kul. Men det måste ju göras tyvärr.

Bestämmer nu att jag ska söka två till innan jag fixar en bild på presenten. Hoppas att ett delmål gör att det tar fart lite:D

Seeya!

13 oktober 2009

Det här kan jag få för...

De som känner mig vet redan att jag inte är något stort fan av fotboll. Nu verkar det som att jag har hittat en till likasinnad, eller vad sägs om en blogg med namnet "Allt utom fotboll"?

Där finns ett citat, som i min mening är helt genialt, det lyder: If cycling were easy they would call it football.
Grammatiskt sett ska det nog stå "If cycling was easy" men ni hajjar grejen.
Jag skulle vilja dra det här ett steg längre. Genom att översätta till svenska och utveckla det ytterligare, då blir resultatet:

"Om konditionsidrott var lätt skulle det kallas för fotboll"

Ni kanske tycker att jag tar i lite för mycket. Till er säger jag bara: Bevisa att jag har fel!
Just nu är jag rankad som nr 16 på säsongens MTB-ranking i Sverige. Ta ett fotbollslag som är ungefär lika bra. Djurgården är 16:e i allsvenskan just nu, vi tar de som exempel.
Jag är övertygad om att jag har bättre kondition än dem, att jag skulle springa snabbare än medeldjurgårdaren över en mil.

Jag säger bara: Bring it on!

Nu får ni inte tro att jag inte tycker att fotbollsspelare är bra på det de gör och att jag skulle göra det bättre. Det tror jag absolut inte, allt jag säger är bara att konditionsstatusen på de flesta fotbollsspelare är bristande. De är fortfarande idrottare, men det är en bollsport, inte konditionssport.

Good night

Cirkeln är sluten

Nu är alla tre T:n avklarade och jag är tillbaka vid T nummer ett, Tv:n :D

Det kändes lite stelare idag under träningen men trots det lyckades jag kapa tre sekunder på gårdagens tid på de 979 metrarna, 3.03 lyder nya tiden. När jag klarar 2.50 ska jag göra ett riktigt test, på bana. Mer exakt, mer intressant!

Förresten så är löpning inte bara bra träning, det är en kanske den bästa ursäkten som finns för att få använda tights. Det gillar vi! Tights alltså.

Bye!

TTT

Den nya förkortningen jag kommit på står för Tv-Toa-Träning.
Jag är precis klar med Tv-delen, scrubs är slut:)
Dags för toa nu och sen träning!

Let´s get it on!!

12 oktober 2009

Kilometertest

Har precis avslutat dagens träning och ätit lite. På grund av att jag har haft lite ont i ett knä sen Vista så tänkte jag att jag inte skulle belasta allt för mycket.

Så för att inte slita på knät bestämde jag att jag skulle springa lite lätt som uppvärming för att sedan ställa mig i garaget och träna stakåkning i pappas uppfinning:D

Den lätta löpningen fungerade i ca 1 minut, knät kändes bra så jag gick på hårdare i några minuter. Bestämde att jag skulle försöka mig på ett kilometertest, främst för att kunna jämföra med Öijer men också för att kunna jämföra mina egna tider i höst och vinter.
Så jag sprang en kilometer hemifrån och startade sedan i motsatt riktning så att garageuppfarten blev mitt mål.
Jag är dock inte 100% säker på att det är exakt 1000m, +-50m ca. Tiden blev iaf 3 minuter och 6 sekunder, helt ok. Ska försöka mäta upp sträckan mer exakt.
Efter att jag pustat ut någon minut körde jag 40 minuter stakning i garaget, sen var det klart:D

Dusch snart då, two and a half men och sen läggdags

Nightynight!

Update 21:15, Enligt eniro är min kilometer 979m.

Måndag

Packade in lite prylar i en gammal lada idag och hittade en gammal(!) Fantaburk. En "supercan":D

Tyvärr hittade vi inget bäst före datum på så vi kunde inte se hur gammal den var.

Bye!

11 oktober 2009

Småfix

Hade tänkt att jag skulle börja slipa lite på sadelstolpen som ska sitta på cykeln till nästa år, för att kunna lacka om den. Men jag insåg att det mest skulle bli krångligt så istället klistrade jag på lite fina dekaler.
Sadeln är bara provisorisk, den ska på racern sen, och en snygg SLR ska på den här:)

Jag och Emma åker snart till mormor och hämtar lite grejer, bla en korgstolsfåtölj till mig. Och om jag får som jag vill stannar vi och köper Monster på vägen hem:D

Over and out!

Frukosten avklarad

Vaknade av att det luktade tacos ända upp på mitt rum så jag tog mig ner till köket för att se vad det var frågan om egentligen. Tydligen så var pappa i full gång med att göra pajer som ska med ner till Mirelle i Hässleholm.

Men jag blev sugen så jag tog lite köttfärs och lite grönsaker till frukost. Jag tog dock köttfärs ifrån stekpannan som inte hade hunnit bli kryddad med tacokrydda, men det märkte jag inte förrens efteråt:D Det var gott ändå.

Nu ska jag nog ta fram damsugaren och härja runt lite där det behövs, mitt rum framförallt!

På återhörande

10 oktober 2009

Trött men nöjd!

Nu är jag hemma efter min cykeltur. Vädret visade sig från sin bästa sida imorse då jag gav mig ut vid tiotiden, sol, blå himmel och 7-8 grader varmt. Härligt!

Styrde iväg ner mot Mem för att ta kanalbanken in till Söderköping, eller Sörping som vi säger här omkring. Körde vidare på kanalbanken genom Sörping ända ut till golfklubben och tog asfalten upp mot stan. Genom stan ut mot Svärtinge, tog av på en grusväg och körde ut till Sörsjön, därifrån asfalten hem.

Hade räknat med att det skulle ta drygt tre timmar. Det blev fyra. Tur att man plockade med sig en Swebar för säkerhets skull. Var påväg att ta den redan efter två timmar eftersom jag trodde att det inte var så långt kvar. Men bestämde mig för att vänta till tretimmarsgränsen innan jag åt den. Efter drygt två och en halv timme var jag rätt så hängig och jag räknade ner minut för minut för att tillslut få äta upp den:D Den satt fint!

Cyklade förresten förbi backen där jag ställde av Öijer i våras på Kolmårdsbiken, det gav lite extra energi:)

Nu måste jag äta, massor! Drygt 3000 förbrukade kallisar ska fyllas på igen...

09 oktober 2009

Told you so!!!

Sa jag inte att Erik skulle sjunga sönder hela programmet? Gjorde han inte det? JOOO!!

Fredagskväll=Tv-kväll

Just nu är det paus i Idol så jag passar på att skriva några rader.
Än så länge är det inte någon som sjungit mig ur fåtöljen direkt, så hoppas på lite bättring. Rabih levde inte upp till förväntningarna, men han åker inte ut i alla fall. Förhoppningsvis och troligtvis kommer Erik in och sjunger skiten ur hela Idol, efter det kan övriga tävlande vifta med varsin vit flagga, de har inte en chans!

Nu är det dags för chips och dip, gott! Behövs lite extra energi ikväll, hade tänkt ge mig ut på en cykeltur imorrn, en lång en.

Nu börjar Idol igen, got to go!!

Bye

08 oktober 2009

Veckans hittils sämsta och tråkigaste dag!

På tvärtomspråket alltså:D

Idag behövde jag inte köra "sidotraktorn" en enda gång, det fick Erik göra hela dagen. Istället körde jag fram och tillbaka med vagnarna de fyllde med potatis och lastade av dem med lastmaskin, mycket roligare! Framåt lunch kom Kalle ut och hjälpte till med lastandet och jag körde bara fram tomma vagnar åt de andra och körde bort de fulla.

När vi sedan skulle hem körde jag en av traktorerna, från Klinga till Tornby. Genom hela stan hinner man bli omkörd av en hel del bilar, på mer eller mindre lämpliga ställen. Heldragna linjer, omkörningsförbud eller spärrområden är inget som verkar hindra folk från att ändå köra om för att kanske komma hem tjugo sekunder snabbare.
Så om polisen får för sig att de vill klippa lite körkort är det bara att ge sig ut på vägarna med en traktor, hett tips!

Mat på G, hörs då!

07 oktober 2009

3-0 till mig!

Jodå! Så lyder den "prestigefyllda" statistiken för vem som har kört fast flest fordon i höst av mig och Erik.
Jo, jag leder!

Mina bedrifter har utförts en gång med bil (lätt lastbil) och två gånger med traktor och vagn, senast idag. Men det löste sig fint, Erik drog loss mig:D
Lite roligare var det igår då jag också körde fast och Kalle skulle dra loss mig. Probemet var bara att han körde fast han med, så där stod vi. Mitt ute på åkern. Och vem får komma och hjälpa till att dra loss? Erik såklart:)

Till mitt försvar kan jag bara säga att Erik idag körde den stora traktorn, säkert dubbelt så stor, så han hade lite mer power så att säga.

Svejs!

06 oktober 2009

Dålig uppdatering

Det har varit lite sparsamt med uppdatering i bloggen de senaste dagarna, inte bra.
Lite trist att det blir nästan samma varje dag, ett inlägg när jag kommit hem från jobbet, vore ju kul med lite omväxling. Men jag får skylla på övertid och utmattning:p

34 inlägg på 16 dagar, ca 2 per dag. Det märks att man har en bit kvar till blogg-ikonen Öijers nivå, 150 per månad känns som att det är grejen. Men jag är inte bitter, han har ju faktiskt haft blogg myyycket längre än mig, så jag kanske blir så bra jag med:D

Hade!

En ljusglimt i höstmörkret!

Även om hösten är här, och med den mörka mornar och kvällar så händer det att det glimmar till lite ibland. T.ex om man får ett mejl från någon som tycker att man är proffsig:D Då blir man glad, hela dan!

Och tänka sig, det har faktiskt hänt, så jag är på strålande humör!!

So long!

05 oktober 2009

Sommaren är deffinitivt slut!

När jag cyklade hem från jobbet idag upptäckte jag en sak som inte funnits tidigare i år, ett säkert tecken på att sommaren är slut, att hösten är här och att vintern är påväg!

Jag pratar inte om att löven ändrar färg och ramlar till marken, inte heller om att mtb-säsongen är slut och att cross-säsongen börjar, att alla fåglar flyger söderut i fina v-formationer är inte heller rätt.

Jag pratar naturligtvis om de orangea vägpinnarna med reflexer som numera står uppställda utmed vägarna här på landet:D
De fanns inte imorse, men nu finns de, så nu kan det börja snöa hejvilt utan att vi riskerar att åka i diket:p

Har förövrigt konstaterat en sak idag, att köttbullar troligtvis är den mat som ger sämst eftersmak i munnen. Det blir ju jätteäckligt när man har ätit och typ en timme efteråt. Detta då jag åt köttbullar både igår och idag, och tänkte på den trista eftersmaken båda gångerna. En maträtt som däremot ligger högt upp på listan över maträtter med bra eftersmak är nog tacos:D

Hejsvejs!

04 oktober 2009

Har sökt ett jobb...

mm, ett enda jobb
Kollade igenom alla(!), ja alla lediga jobb i Nkpg, Finspång, Söderköping och Valdemarsvik idag, nästan 200 stycken, jag hittade ett:/

Förutom några sunkiga säljarjobb fanns det inget annat jag kunde söka, dvs inget som jag var behörig till. Och så lågt som säljare vill jag inte eller tänker jag inte sjunka. Det behöver jag inte heller, det har faktiskt mamma sagt:D
Inte lätt att ta sig in i arbetslivet utan arbetslivserfarenhet inte. Och vissa jobb som inte kräver tidigare erfarenhet kan istället kräva att man är aktivt studerande, det är inte jag...Tur då att man rycker in i Januari, den 18:e. Karlskrona here I come!!

Har i alla fall precis avslutat kvällsfikat, chokladboll och monster:D Och bli inte oroliga och tänk "what, dricker han monster varje dag?"

Nej, det gör jag inte, jag sparade en från igår och tog den nu istället:P
Kan förresten meddela att bearnaisechipsen var mer flopp än topp, de smakade liksom inte så mycket bearnaise, men de smakade inte illa. Bara att jag väntat mig mer.

Sovdags nu då, potatisarna väntar tidigt imorrn.

Sleep tight!!

"Eminem t.ex"

Mike är fortfarande kvar här och vi tittar lite på en repris av lilla melodifestivalen, där var det en tjej som kallar sig för "rapparen Sofia" som sjöng, eller vad man ska kalla det.

Mike kommenterar: -Hon är ju jättedålig! Inget bra.

-Nej, hon var inte så bra, svarar jag. Det finns ju de som är bättre.

Mike svarar: -Ja, det finns det. Eminem t.ex, han är bra tycker jag, synd att inte han är med istället.

Hehe, jag kan inte annat än hålla med honom:D

03 oktober 2009

Lördag med Mike

Mike är här och underhåller mig och pappa när mamma är på Ladies night.
Han visade mig ett kul klipp på youtube, jag har i alla fall inte sett det förr, det är musik på hög nivå kan jag lova:D

Nu kikar vi på körslaget med delat intresse, Mike och jag, pappa surfar efter en racercykel...

Snart ska jag smaka på bearnaise-chipsen jag och pappa köpte idag, hittade såna i kiruna för flera veckor sedan men har inte sett dem här förrens nu. Vad tror ni? Topp eller flopp?

En monster på det? Jajjamen, skulle tro det!!

Regn, kyla och lerdyk

Imorse bar det av ner mot Huskvarna med Vista mountain i sikte. Säsongens sista tävling, i alla fall för oss som inte har någon cross:) Stefan och August var också med så vi var ett helt antilop-team på plats:D

Vi hade väntat oss sämsta tänkbara väder idag så när vi kom fram och det "bara" var kallt var vi rätt nöjda, men det tog inte lång tid inan regnet kom.
Första två-tre varven gick helt ok, då banan var i gott skick, sen blev det lite slirigt. Lerigt värre kan man säga, men kul var det!! Sladdandes tog man sig runt med bredställ i var och varannan kurva, i en kurva gick det dock för långt och vurpan var ett faktum:D Men leran var mjuk så inga skador.

Ska försöka få tag på någon/några bilder ifrån dagen så ni kan se hur det var:p

Nu skall det ätas mat för att fylla på förråden, najjs det!

Hade!

02 oktober 2009

Svampchoklad!?

Pappa kom hem från jobbet förrut och hade med sig en ask med såna där dyra fina chokladpraliner som han köpt på Chokladmagasinet. Det var tre olika sorter i, jordgubb-, kanel-, och limetryffel.
Lime? Det låter gott tänkte jag och tog en sån. Det gör jag inte om! Hur konstigt det än låter så smakade den ungefär som svamp luktar, inte kul...
Mamma smakade hon med, och det blev ingen succe där heller. Pappa som inte riktigt trodde på att det kunde smaka svamp om en limetryffel smakade han med och efter några sekunders tveksamt tuggande instämde även han att det smakade svamp.

Hoppas att jordgubb och kanel är godare, big waste of money annars:D
Men vem vet, det kanske smakar senap om kaneltryffeln och räkor istället för jordgubbe, i så fall har ju de på chokladkompaniet lyckats pricka in allt det som jag inte tycker om...

Nu är det snart mat, kyckling och ris, det är bra uppladdning det:D

Hade!

01 oktober 2009

Tokregnigt

Idag blev det inga potatisar plockade, det regnade för mycket. Istället fick jag och Erik sysselsätta oss med att hämta massa tomma potatislådor och lasta dem på vagnar, så vi kan plocka ännu mer imorrn och nästa vecka, förhoppningsvis.

Eftersom det inte blev något plockat idag kunde jag sluta lite tidigare idag, eller snarare lite mer "i tid", så jag han med att tvätta cykeln när jag kom hem, den måste ju vara fin nu till sista tävlingen på lördag. Vista mountain it is, sweet!!

Nu är det dusch och Idol som gäller, som vanligt:D

God afton!