28 december 2009

Övertid

Den här veckan kommer jag inte hinna med så mycket mer än att sova, äta och jobba.
Pga att det är mellandagar och många som får för sig att ringa till Telia så behöver vi jobba övertid. Varje dag. 2-3 timmar extra är det som gäller, så jag är på jobbet totalt ca 12 timmar/dag.
Skönt dock att veta att det bara är 12 dagar kvar att jobba innan jag slutar och ska in i lumpen:)

Bijetten ti lpen bokade jag imorse, kl 07.35 åker jag, den 18:e. Det ska bli kul, hoppas och tror jag i alla fall:D

Nu ska jag sova och ladda för en ny arbetsdag.

Vi ses!

27 december 2009

Helt vanlig söndag

När bilen åkte iväg till stan i förmiddags så försvann chansen till skidåkning i Petersburg. Men jag ville ändå åka skidor, så jag tog spåret som pappa gjort på baksidan. 20 varv och 90 minuter senare kände jag mig klar, så jag gick in och duschade:)

Jag har också hunnit titta på 300. Bra film det där, mycket slagsmål och blod. Skulle vilja se den i blu-ray också, eller, jag skulle vilja se alla filmer i blu-ray. Är riktigt sugen på att skaffa en sån spelare. Problemet är bara att vi har en HD-tv, utan HD-ingång. Hur tänkte de då egentligen? Jag kan liksom inte få in det högupplsta i tv:n. Möjligtvis med vanlig bildskärmssladd till dator, men är osäker på om den klarar att överföra HD? Gör den det?
Jag får väl köpa en ny tv också helt enkelt:D

Vi hörs!

26 december 2009

REA?

Jag och Mirelle åkte in till stan imorse för att gå på mellandagsrea. Vi åkte så vi var där några minuter innan de öppnade vilket resulterade i att vi fick vänta några minuter utanför butikerna på att de skulle dra upp sina galler. Väl inne i den butik som vi både hade hoppats på skulle ha bra rea insåg vi ganska snart att där fanns inte särskillt mycket att hämta. Kanske sämsta rean jag varit med om. INTE OK!

Därefter strosade vi runt bland butikerna lite mer på måfå och gick in där vi kände att det passade. Men hittade vi något? Nej!

Ungefär 20 minuter innan parkeringstiden gick ut gick vi in på Stadium, och där vände det. Det var den enda butiken i city som hade en riktig rea. Så där blev det till att handla lite bra saker. I alla fall jag, Mirelle hittade inget:D

Snart ska vi ge oss iväg till grannarna med hela familjen och äta middag. Det ska bli gott, jag är hungrig! Hoppas på bearnaisesås;)

Good evening! Have a nice one!

25 december 2009

Juldagen!

Såhär dagen efter årets stora dag kan det vara svårt att hitta på något att göra.
Så imorse lekte vi syskon med det som fanns att tillgå, det fick bli snabbhetstest på våra bärbara datorer.
Testet gick ut på att starta datorn, öppna ett internetfönster, gå in på Öijer's blogg och låta sidan ladda klart.
Kan meddela att Emmas gammla dator klarade testet på lite halvt dåliga 3 minuter. Mammas klarade det på 2 minuter:D
Eftersom vädret visade sig från sin sämsta sida så har dagen till största del spenderats inomhus. Blött och trist ute, hoppas det blir kallt snart igen så man kan åka mer skidor. Imorgon ska vi åka in till stan och trängas med alla andra på mellandagsrean, förhopningsvis kan man hitta något intressant:)

Hade fint!

24 december 2009

Det var det det!

Så där. Nu är ju poängen med julafton över.
Kalle Anka är slut och julklapparna är öppnade. Jag fick mycket fina presenter vill jag lova:D Bland annat så fick jag Fjällräven-jackan som jag önskat mig och jag fick en påse esspressokaffe.

Nu är det dags för julfika och om en timme börjar en av julens höjdpunkter på tv, nämligen Karl Bertil Jonssons julafton. Ett kul program som man inte får missa:)

Hoppas ni har en bra julafton ni med!
Hörs!

23 december 2009

Nu är allt klart!

Alla julklappar är nu inhandlade och jag kan sova lugnt inför imorrn. Jag var iväg förrut och handlade det sista i en butik med extra kvällsöppet, dagen till ära:D

För några veckor sedan, eller några månader, kommer inte riktigt ihåg, så sades det här hemma att vi inte skulle ha så många julklappar i år. Ungefär som det sägs varje år. Och hur gick det då? Jo, jag skulle uppskatta antalet till ett femtiotal och volymen till ca en kubikmeter. Det känns som att det där med lite julklappar misslyckades så totalt som det bara kunde. Men jag misstycker inte.
Det är ju trots allt kul med julklappar, både att ge och att få!

Imorrn tänkte jag börja dagen med lite skidåkning. Jag ska åka ner till Sörping och åka lite i Petersburg hade jag tänkt. Sen blir det jullunch och efter det rullar det väl på fram till kvällen.

Hade bra!

22 december 2009

Det går bra nu!

Halvvägs in på dagen idag, alltså vid lunchtid ungefär så ledde vår grupp samtalstävlingen på jobbet. Hur resultatet blev när dagen var slut vet jag inte ännu, så det blir rätt spännande att komma till jobbet imorrn och kolla mailen. Hoppas såklart på det bästa.
Det som oroar mig lite är att när vi satt kvar på kvällen så verkade det som att det bara var vår grupp kvar, och det ringde ingenting. Vi fick vänta flera minuter på varje samtal, så det kan ha sabbat vårt fina snitt som vi hade under dagen.

Imorrn är det ny tävling och julgodis som står på spel. Bring it on:)
Imorrn är också sista dagen innan en fyra dagars lång ledighet. Under de dagarna ska jag försöka åka lite skidor, eller mycket. Så mycket som möjligt kan man kanske säga:D Bara vädret tillåter och snön ligger kvar.

Nu är det god natt! Hörs!

21 december 2009

Tävlingtävlingtävling!

Nu är det nya tag som gäller, två dagar kvar innan julafton och två dagar kvar med tävling på jobbet. Vår grupp kom sist i fredags. Hallå, sist! Idag gick det bättre, åtminstone för mig. Idag måste vi varit bättre än i fredags, så vårat snitt i gruppen ska bli kul att se imorrn.
Imorrn kan man förresten vinna biobiljetter så då är det bara att köra på!
Om bara alla i gruppen höjer sig ett snäpp är julklapparna och biljetterna våra:D

Imorrn är det övertid också, 3 timmar, så det blir en lång dag. Men med lite julmust och pepparkakor ska jag nog klara mig.

Hörs!

20 december 2009

Vinterbilder!

Så, här kommer de. De efterlängtade vinterbilderna.


Det var lite mörkt när vi var ute så bilderna blev inte super, men det var kul i alla fall:)
Fler bilder finns inom kort på facebook

Snölek!

Kom nyss in från en rolig timme utomhus. Vi hade riktigt familjeaktivitet i snön idag, alla utom pappa var med ut. Tanken var att vi skulle gå till grustaget och åka pulka, men det gick inte så bra, så vi ändrade planerna. Nu blev det istället en "fotosession" med många vintriga bilder.
Tyvärr åkte kameran till stan nyss så jag har inga bilder att visa nu men det kommer, jag lovar:D
Håll ut!

Nu skall det slås in paket. På återseende!

19 december 2009

Snö är bäst!

Idag har varit en väldigt lugn dag, kan inte säga annat. Tog en löprunda i förmiddags och pulsade fram genom snövallarna. Måste säga att när vädret är som idag så är det en ren njutning att vara ute i snön och "leka". Även om det är jobbig lek så ger den här snön lite extra glädje.

Jag har också fixat lite med en julklapp till farfar som kommer och hälsar på imorrn. Lilljul står på schemat i stort sett hela dagen alltså. Om jag orkar, det får jag se imorrn, så ska jag försöka hinna ut och leka lite i snön innan farfar kommer. Det kan bli tajt, då får jag nog skippa frukosten och bara köra pang på liksom:)

Jo just det, jag har klippt mig också. Eller ja, mamma har klippt mig.
Snart är det läggdags, och inatt sover jag nog utan mössa, inte som jag gjorde inatt. Men det är inte helt säkert, den är skön!

G'natt!

18 december 2009

Bara så att ni vet...

...så har jag haft en rosa mössa på mig senaste timmarna, och jag planerar att ha den på mig till jag går och lägger mig:) Den är skön.

Fast det är inte min, Mirelle is back in town, och jag hittade mössan i hennes bagage, så jag tog mig friheten att låna den.

Tävling:D

Nu är det verkligen allvar på jobbet. Varför? Jo, det är tävling! Vi tävlar mot varandra i våra utbldningsgrupper och vinnarna får julklappar. Så nu ska här svaras som aldrig förr:) Högst snitt i samtal/timme per grupp är det som gäller.
Och bäst av allt, tävlingen pågår ända fram till jul, med resultat varje dag. Bring it on!

Nu är jag riktigt sugen på att bara ge mig ut i snön och leka av mig men det är lite väl kallt och mörkt. Så det får nog vänta till imorrn skulle jag tro, pulka någon?
Snowracer? Det vore något;)

Peace ouuuut!

17 december 2009

Ändrade planer

Det blir ingen snölek för mig idag, i alla fall inte på föriddagen som jag tänkte igår. Istället tar jag bussen in mot stan och skall göra ett besök på gammla skolan.

För säkerhets skull så monterade jag dubbdäck på cykeln imorse så jag kan cykla lite säkrare till bussen idag än igår. Har dock bara monterat dubb fram, så hoppas att det räcker. Långkalsonger har jag också, bara så att ni vet.
Inte jättekul kanske med 6 minusgrader och rätt kraftig blåst. Men är det vinter så är det:D Vore ju kul om det kunde ligga kvar i en vecka till ungefär, så kan det äntligen bli en vit jul.

Nu ska jag dra!

Shululu!

16 december 2009

89 år ung!

Joråsåatt nu ska ni få höra.
Hade en kund idag, dagens sista, hon skulle åka hem till sina föräldrar imorrn och ville ha en fungerande telefon. Det roliga/häftiga/ovanliga är att hon, kunden var 89 år. Hur gammla är då hennes föräldrar? De skulle säkert kunna vara födda på 1800-talet. Coolt!

Nu blir det fritt ett tag från jobbet. Ledig imorrn alltså:D Men sovmorgon lär det inte bli. Tidig morgon för att äta frukost, gå och lägga sig igen och sen träning, ska ge mig ut i snön och springa lite. Snö är kul!

Förresten har jag lyckats med en rätt så bra bedrift idag. Jag slog in julklappar imorse och ett paket slog jag in helt utan tejp. Bara fina vikningar och snöre, och det blev snyggt. Smaka på den ni:)

Hade bra!

15 december 2009

Filmtajm!

Imorse gick jag upp rätt så tidigt och åt frukost, sen gick jag och la mig i sängen igen och tittade på film. Chicken little :D Rätt så kul film och skönt med en film som inte rullar i flera timmar.
Efter filmen bytte jag om och satte mig på cykeln i förrådet ett tag innan det var dags att duscha, äta och till jobbet.

Imorrn har jag samma arbetstider så jag ska nog ha ungefär samma upplägg imorrn med. Men jag ska nog äta frukost lite tidigare så jag kan se en längre film innan träning:)
För att jag ska orka det måste jag sova snart.
Tack och hej!

Hörs!

14 december 2009

Tjuvlyssnat

På bussen hem från jobbet satt jag framför en tjej som pratade i telefon. Jag ska försöka återge godbitarna ur samtalet:)
Del 1:
"Ja, vart var vi, jo vi pratade om dina ben. Du skulle sätt förrut när vi pratade, alla runt omkring mig tittade på mig värsta konstigt när jag sa att du har snygga ben. Fast när jag tänker efter, man ser inte så mycket av dina ben. Men du har fina ben..."

Lite senare:
"Är du intresserad av Max? Haha, jag tänkte nog det. Han är ju rätt bra på att kramas, fast han är ganska blyg. Förresten har du kramat Jonas? Han är jättebra på kramar."

Haha, jag hade liksom inget val, jag satt ju precis framför och hörde hela samtalet.

Imorrn är det sovmorgon som gäller, brjar inte förrens 12:30, slutar 21:15.
Likadant blir det på onsdag. Torsdag? Ledig!

Hade fint!

13 december 2009

Slut på helgen

Även om jag inte riktigt märkt av att det varit helg så är den nu slut. Idag när jag åkte med mamma hem så uppmärksammade jag att det inte var något spår i snön på cykelbanan utmed arkösundsvägen så jag sa "pappa har nog inte åkt hem ännu, det är inget spår i snön". Mamma svarade "nej, vad skulle han åka hem idag för?". Jag tänkte inte på att han inte jobbat idag. För mig känns det verkligen som vilken vardag som helst.

Idag var verkligen en slapp arbetsdag. Även om det blev nästa 60 samtal var det mycket ledig tid mellan varje. Ingen kö direkt till kundtjänst idag alltså:D Det lär ju ändra sig imorrn. Imorrn blir det nog inte en ledig sekund mellan samtalen.

Nu ska jag kolla lite på tv och sen gå och sova. Fint det, two and a half men:)

Hörs!

12 december 2009

Julstämning

Nu närmar sig julen, det är till och med snö ute nu. Inte särskillt mycket, men den är där och det är i alla fall vitt på marken.
Trist bara att det säkert kommer smälta bort och bara bli slask kvar snart. Det brukar ju bli så. Men man får väl vara glad så länge det varar.

Jag ska gå och lägga mig nu, ska ju jobba imorrn. Livet är hårt, men ack så kul ibland:) Jag är i alla fall inte bitter!

God afton till er alla, have a good one!
Var gärna vaken en extra timme åt mig ikväll och sov lite extra åt mig imorrn, det unnar jag er, ni som är lediga alltså.

Hade fint!

10 december 2009

Fina grannar!

I tävlingen "årets grannar", nominerar jag våra grannar:D
Idag när jag var påväg till bussen för att åka till stan han jag inte längre än till grannarnas soptunnor innan Kerstin stack ut huvudet genom dörren och frågade om jag skulle till stan och om jag inte ville låna bilen. Ja, vad säger man? Självklart ville jag det:D

Imorse, innan jag drog iväg mot stan så han jag med en sväng på cykeln, nästan tre och en halv timme blev det, missade med några få minuter. För omväxlings skull körde jag bara asfalt idag, för att slippa kladdiga grusvägar. Inte lika omväxlande men idag kändes det skönt att inte behöva spola av kläderna innan man lägger dem i tvättmaskinen:)

Imorrn är det jobb igen, men jag hoppas hinna med lite träning innan jag börjar. Det borde funka. Blir till att pallra sig upp i tid ur sängen imorrn.

Hörs!

09 december 2009

Äntligen lite nytt

Kan i tänka er? Det har inte funnits något nytt avsnitt av Big bang på två veckor, men nu äntligen så finns det:D Det ska jag se, nu, omedelbart! Det enda negativa med det programmet är att det bara är 20 min. Det kunde gärna vara det dubbla för min del, jag skulle då inte klaga. Har ni inte sett serien tidigare, gör det!


Senare står jag i valet och kvalet om jag skall meka lite med cykeln eller om jag skall fortsätta med Harry Potter följetången som jag påbörjade i helgen. Film nummer fem väntar i så fall.

Imorrn är jag ledig. Det ska bli skönt med en paus innan jag skall jobba fem dar i sträck, fredag-onsdag.

Solong!

08 december 2009

Superfyran!

Idag var vi samlade igen, Telias Fantastic four. Jag, Adam, Jocke och Kristijan.
Tillsammans jobbade vi som aldrig förr och vi själva var mycket nöjda med dagens arbete.
Började sent idag, vid halv ett, och slutade för ungefär en timme sen. Lite udda arbetstid men det funkar, man får helt enkelt se till att hinna med det man vill hinna med innan man ska jobba. Som imorse tex, då cyklade jag två timmar.

Imorrn är det lite mer vanlig tid som gäller, klockan nio drar det igång.

Nu ska det, som alltid, bli skönt att gå och lägga sig, flanell är en bra grej!

Go'natt!

07 december 2009

Bra snitt!

Efter våra samtal i torsdags har jag höjt mig från 7,4 samtal/timme, till 9,4 i fredags och 10(!)/timme idag.
70 samtal blev det totalt idag. Det blir allt roligare nu när man börjar lära sig lite mer och vågar ta egna beslut. Mer sånt tack!

Imorrn börjar jag inte förrens halv ett, och slutar kvart över nio. Det ät kanske inte jättelockande, men vad ska man göra då? Cause you know, "only quitters quit". Klarar man det här klarar man nog det mesta sen skulle jag tro, och vi är bra vi. Och med vi menar jag Adam, Jocke, Kristijan och jag.

Ska bli spännande och höra imorrn vad Adam slutade på för snitt idag, han satt ju kvar när jag gick vi sju, han tog säkert fler samtal än mig. Men imorrn, imorrn då tar jag honom:D

Hade fint!

06 december 2009

Filmhelg

Har precis sett färdigt på fjärde Harry Potter filmen. Såg trean igårkväll och ska nog se femman inom kort:)
Har inte haft mycket annat att göra i helgen så då fick det bli lite film.
Jag hade annars planer på att åka till stan och leta julklappar idag men det lär jag hinna i veckan mellan mina arbetspass.

På tal om det här med julklappar så föreslog Emma förrut att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra och spara de pengarna istället, men efter lite diskussion så la vi ner den idén. Det blir julklappar i år med:D

I helgen har jag också fått ett sug efter kaffe. Det har jag inte haft tidigare. Innan har jag bara druckit kaffe när det bjudits, men idag gjorde jag till mig själv den stunden jag var ensam hemma. Jag ska nog göra lite mer nu, det är ju faktiskt gott. Och ni kommer väl ihåg vad Colting sa, kaffe är bra!

Take care! Hörs!

05 december 2009

Sommarträning i december

Idag gjorde jag något som jag bara har gjort på sommrarna tidigare, och som jag tror hör hemma bättre där än så här års. Jag var och sprang i Yxbacken.
Vi var fem-sex stycken som tog oss upp och ner för backen några gånger innan vi åkte hem igen. Det var kallt, blött och jobbigt. Men lite kul var det, dock inte lika kul som en sommarkväll i juli.

Hittade en snygg tröja förrut som jag visade för pappa och tänkte precis säga att den där kan jag önska mig i julklapp, men ca en halv sekund innan jag hinner säga det så säger han, "wow, vilken snygg! Den där önskar jag mig i julklapp". Så blev det med det...
Fin är den i alla fall!

Jag får väl hitta någon annan tröja till mig:D
Vad önskar ni er i julklapp?
Hörs!

04 december 2009

Erik har sjungit...

...bara så att ni vet. Jag fick i alla fall rysningar...
Han ska vidare!

Vad händer???

Calle är vidare...
Erik ska sjunga mot Tove, trist, de skulle ju till final:(

Run to the hills

Måste säga att Erik, efter att ha inlett lite tveksamt i sin "gläns-låt", fullkommligt punkterade, slaktade, massokerade, avgjorde och mosade allt motstånd i Idol ikväll. Helt otroligt, sjukt bra! Globen nästa för honom säger jag bara.

Lite synd är det om Calle, som troligtvis kommer åka ut ikväll. Jag säger troligtvis då ingenting är säkert, men han möter väl tufft motstånd. Det borde bli snygg-Tove och grym-Erik som gör upp i Globen nästa vecka.

Förresten så lyckades jag idag att slå mit säljrekord från igår på jobbet. Det går bra nu:)

Hade fint!

03 december 2009

Rekordsälj

Idag har jag sålt mer än vad jag gjort under någon dag tidigare, det är nice!
Annars har det inte hänt särskillt mycket.
Testade att löpa med pannlampan förrut. Den lyser upp rätt bra är man springer, på halv effekt:D

Skönt förresten att det börjat bli lite kallt ute så man känner att det är december och snart jul, bara snön som fattas nu. Det behöver inte komma mycket, litegrann bara så man får rätt känsla.

Det få vara allt för idag, nattinatti!

02 december 2009

Kalasdag

Idag var det som jag nämde igår träff på kubben för att kolla på nya cykelkläder. De som kom och visade kläderna var inga mindre än herrarna i Team-Kalas, Darvell och Nilsson.

Kläderna kändes verkligen som att de var mycket bättre än de tidigare vi haft. Mycket bättre! Största problemet med dem är nog att det finns ett så stort sortiment och alldeles för mycket att välja på:D I-landsproblem eller vad?

Nu ska jag sova, bara för att det är så skönt!
Go´natt!

01 december 2009

Vinterdäck

Jag och pappa bytte däck på bilen nyss. Vi började hemma i garaget och lossade däcken på ena sidan och allt gick bra. Sen. När pappa skulle lossa bultarna till bakdäcket på andra sidan gick det inte lika bra. Rättare sagt, det gick inte alls. Hylsan gick nämligen sönder.
Vi fick åka iväg till Håkan och hålla till i hans verkstad och byta istället. Men det tog ett tag att få loss det där bakdäcket. Under tiden lyckades vi böja ett fälgkors och bryta sönder en hävarm eller vad det kallas. Men till slut gick det.

Imorrn ska jag till klubben och prova nya cyklkläder. Hoppas verkligen att de är bättre än de gamla, de kan ju inte vara sämre i alla fall. Hoppas också att de gjort något åt designen på kläderna, lite snyggare färgsättning vore ju inte heller fel:)

Hade!