31 mars 2012

HEMMA!

Otroligt skönt att vara hemma i lägenheten igen efter en hel dag av resande.
Klockan ringde redan vid 06:30 imorse och inte förens vid halv sjusnåret klev jag innanför dörren och kunde släppa väskorna på golvet. Smått otympligt att kånka runt på en cykelväska genom Karlskrona:)

Imorgon väntar de roliga uppgifterna såsom tvätt av alla träningskläder, och vanliga med för den delen, samt ihopmontering av cykeln och tvätta rent den också.

Jag har hunnit med en sväng till Ica och köpte på mig det mörkaste och grövsta brödet jag hittade samt vanlig naturell, osötad yoghurt. Nu är det slut på nutella och fruktyoghurt! Back to basics;)

Kommer en längre sammanfattning av lägret och lite fler bilder imorgon, när samlat lite energi. God natt på er, nu ska jag sova, i min egen säng:)

29 mars 2012

Maffigt avslut

Idag avverkade vi lägrets sista långpass. Imorgon är sista dagen innan hemfärd men då tar vi det lite lugnare för att inte riskera något genom att sätta oss helt slutkörda på ett plan med massa okända människor.
Lagtempo stod på programmet och så blev det, gick runt fint i början och allt kändes bra, efter ett antal förningar kändes det rejält i benen och jag fick bita i rätt hårt mot slutet för att hänga med. När Johan senare drog på en riktig monsterförning följt av att Paul kontrar på den var det godnatt för min del, riktigt jobbigt, men samtidigt riktigt kul!

Efter lagtempot skarvades det på lite olika håll och kanter, efter egen vilja och smak. Jag och Jimmy fick hjälp av Johan att hitta till "födelsedagsbacken", en omtalad, brant backe som vi hört en del historier om och var sugna på att testa.
Den levde helt klart upp till förväntningarna, det var brant, riktigt brant! 2km lång och bitvis lutning över 20%

Imorgon rullar vi nog en sväng innan det är dags att packa ner cykeln igen för att resa hem på lördag, borta bra men hemma bäst:)

28 mars 2012

Glassigt

Gårdagen innehöll en lättare runda i den numera nästan ständigt lysande solen. Efter en dusch och ombyte tog några av oss en promenad ner mot hamnen för att äta glass. Det kändes som vi gick i evigheter men när vi väl kom fram fick vi vår belöning, vilken glass! Muy bien som man säger på spanska, även om glassen var italiensk. Det kombinerat med öns hittills godaste kaffe gjorde det väl värt den långa marshen:) 
Men till nästa gång ska jag nog ändå ta cykeln dit, man vill ju inte slita ut sig i onödan...


26 mars 2012

Gårdagens bilder

Gör ett nytt försök att lägga upp lite bilder från gårdagen. Kom ungefär halvvägs igår med bloggandet innan uppkopplingen försvann spårlöst och jag fick snällt och vänligt gå och lägga mig istället. Nu verkar det dock fungera hyffsat, peppar peppar...
 Naturligtvis har jag ett par matchande skoskydd till Trek-outfiten, skapare är ingen mindre än MM covers
Polen kylde ner benen fint efter många timmar i solen, inte konstigt att ingen badar:)
 Det tränades bla på langning från bil under passet

24 mars 2012

Fikarunda och Mallorcas slöaste wifi

Distansen idag byttes mot "vilodag/fikarunda" så vi rullade gemensamt ner mot strandpromenaden där det  dracks både en och två koppar kaffe i solen. 
När vi fått nog av att sola i cykelkläder återvände vi till hotellet och kollade på cykel istället:)

Det blev inte mycket bilder från dagen och tur var väl kanske det för det är ingen lek att ladda upp bilder på hotellets nät. Det gick ok i början av veckan när vi var nästintill själva på hotellet, men nu har det anlänt 45 danskar som ska dela på samma uppkoppling. Resultatet blir högst begränsad åtkomst till bandbredd och datorn jobbar allt annat än snabbt.
 Ny teamfärg på hjälmen!?
Fikaligan

23 mars 2012

Hårt och fostrande!

Dagens pass var ingen lek direkt. Körde kanske väl hårt första timmarna i bergen och benen kändes rätt tröga mot slutet, då skulle det tryckas lagtempo, all out...

Hade inga större förväntningar på momentet men när vi väl drog igång och tempot var satt kändes benen bättre och jag hängde med ett bra tag, kul!

Imorgon kör vi distans igen och då plockar jag med kameran så det blir fler bilder, så ännu en gång, stay tuned;-)

22 mars 2012

Mallorca, i bilder!

Idag fick jag med mig kameran ut på passet så nu bjussar jag på ett gäng bilder så ni kan se vad vi har för oss här nere:)





21 mars 2012

Findistans!

Rullade från hotellet imorse i lite mulet väder och regnet hängande i luften, men det blev det ändring på! Efter några timmar tittade solen fram genom molnen och till slut var den framme helt och grillade på rätt bra.
Tabbe dock att både jag och Jimmy valde att köra långärmat, nu ligger övriga en dag före med solbrännan på armarna, inte bra...

Totalt avverkade vi drygt 21 mil under dagen, gött kött om man säger:)
Ska försöka få fram lite bilder också att bjuda på, än så länge har jag inte vågat ta med mig kameran så jag måste tigga lite av de som fotat dagens runda. Får väl se hur det går med det:) Stay tuned som man brukar säga, kan vara värt det!


20 mars 2012

Snack bar

Det går åt lite extra energi här nere:)


18 mars 2012

Mallorca!

Nu är första frukosten i magen och det är snart dags för första riktiga träningen här nere.

Resan igår gick bra för min del, uppstigning 03:15 för att starta med färjan från Helsingborg till Helsingör. Redan på färjan hittade jag resesällskap till Kastrup i form av en pensionär påväg till Qatar. Han var rutinerad på resor och hjälpte mig lite med hur jag skulle göra när jag väl var framme på flygplatsen.
Flygningarna gick bra, det enda som gjorde mig nervös var när bagaget skulle hämtas från rullbanden och min väska aldrig dök upp. Efter 40 minuter hittade jag den dock på ett helt annat band så jag kunde lugna ner mig.

Väl framme monterade vi cyklar och provrullade en runda.

Lite taskig uppkoppling på rummet, så får se om det går att ladda upp några bilder

Hade!


12 mars 2012

Redo!

Cykeln är bubbelplastad och nerpackad, resväskan är nästintill färdigpackad, sånär som på de träningsgrejer jag använde idag som hänger i torkrummet efter en välbehövlig tvätt:)

Eftersom linjehojen låg i delar i vardagsrummet för att packas fick det bli en runda på tempocykeln istället.  Bra att ha testat den någon gång i alla fall innan säsongen drar igång. Kan väl inte påstå att inställningarna kändes perfekta idag, men å andra sidan var det tredje gången i mitt liv som jag ens suttit på en tempocykel, så jag ska väl inte uttala mig för mycket i frågan om vad som är "perfekt" eller inte:) Allt jag kan säga med säkerhet är att det inte var jättebekvämt...
Första åtgärden efter mallis får nog bli att höja styret lite och vinkla sadeln något. Sen kör vi ny testrunda!

Imorgon lär bli en hektisk dag, så jag drar mig nog tillbaka tidigt ikväll, men först ska jag nog hinna med lite kladdkaka och glass, som en chef!

11 mars 2012

Polygrip

Tänkte att jag skulle vara förutseende och packa cykeln redan idag för att det skall vara klart inför avresan på fredagkväll.
Sitter vakt på båten tisdag och onsdag, sjödygn torsdag så egentligen har jag bara idag och imorgon på mig att få ner hojen i väskan. Men eftersom kedjelåsen till 10-delade kedjor inte direkt är gjorda för att vara enkla att ta upp körde jag fast i isärtagandet pga avsaknaden av en polygrip.
Hade ju varit gött att få det gjort men nu får jag vänta till imorgonkväll med det, orkar inte gå ner till båten nu bara för att låna en.

Inte mycket att göra åt, får ta tag i den vanliga packningen istället. Måste ju också göras!

Chip chip!

Helgrutin

Har väl inte mycket att klaga på för tillfället, det går rätt bra nu:)
Solen skiner och kvicksilvret letar sig uppåt i de flesta termometrar, märks att våren är på väg!

Igår sken solen här i Karlskrona, men jag var i Kristianstad och där regnade det. Ingen höjdare direkt, men det blev lite cyklande ändå. Men främsta anledningen att jag åkte dit var för att hämta hem min nya, och livs första, tempocykel. Trek givetvis!

Idag tog jag en distanstur till Emmaboda och tillbaka, plus lite annat, landade väl någonstans runt 14-15 mil till slut. Viss skillnad i sträcka mellan distanspassen på racerhojen och vintercykeln med dubbdäck:)
La in lite småryck och spurter för att försöka mig på en väggning, lät till och med bli att äta snickersen i bakfickan, men det ville sig inte. Jag höll mig ända in i mål. Men sen är det ju det här med att bo i lägenhet, måste ju knalla uppför trappor tre våningar och där rök mina sista krafter. Väl innanför dörren var jag tvungen att sätta mig en stund innan jag kunde tänka klart igen:)





07 mars 2012

Tidig kväll

Efter en dag fylld av krigsövningar lämnar jag in lite tidigare än vanligt och laddar för morgondagens team-building. Hoppas på en lugn och skön dag imorgon, på tiden tycker jag. Inte så mycket stress och press, lite mer kafferepstuket skulle passa utomordentligt.
Finns väl dock en överhängande risk att det blir lite hetsande under det inplanerade laser-gamet, men det ska jag nog kunna leva med. Adrenalin is god for you:D

Lite kvällslektyr


05 mars 2012

Min nya kärlek!

Idag var det så ÄNTLIGEN dags för premiär, men vilken premiär det blev!

Skyndade hem från jobbet, slängde på mig träningskläderna och drog ut på en runda. Jag blir nästan tårögd bara av att tänka på det såhär i efterhand. Det finns inga superlativ i världen som kan beskriva känslan av den här cykeln! Den var helt underbar, gånger 10...

Det är utan tvekan den mest fulländade cykel jag någonsin rört vid, och det är min, nästan ofattbart:)
Det här kommer jag leva på hela veckan innan jag får möjlighet att köra på den igen till helgen. Hoppas och ber att vädret är på min sida då så jag verkligen kan testa vad cykeln går för, har nog bara sett toppen av isberget än så länge...