30 januari 2012

Mind over body!

Dagens bedrift nr1: Att bara ta EN pepparkaka efter avslutat träningspass, trots att burken åtminstone var halvfull! Starkt!

Bedrift nr2: Sa till mig själv att jag skulle belönas med en espresso efter avslutat träningspass, men nu, mer än en timme efter att jag klev av cykeln har jag fortfarande inte intagit något av denna ädla dryck!

Själva träningspasset hamnar lite i skuggan av dessa två, smått otroliga och nästintill omöjliga handlingar.
Men bara för saken skull kan jag meddela att det avverkades 3x20min på monarken.

29 januari 2012

Nespressonjutning

Det har varit en sannerligen bra helg den här veckan!
Fredagshäng med Robin och Nilla. Vi hyrde film, Tomorrow when the war began, som vi spelade upp på Karlskronas troligtvis bästa tv, dvs tv:n i vardagsrummet:) Ett surround-system på det och man skulle med all rätt kunna ta betalt för att folk skulle få uppleva film från den...

Igår hade jag egentligen tänkt köra distans, men vädret var lite ostabilt och jag har inte hunnit skifta till dubbdäck ännu, så jag gjorde en Sara Olsson och körde distans inne på tc:n. Drygt tre timmar stannade klockan på. Inget jag rekomenderar att göra ofta men i nöden har ingen lag...
Eftermiddagen och kvällen spenderade jag med Carl-Philip och Fredrika. Pizza följt av soffhäng gjorde kvällen mycket trevlig och jag somnade ovaggad igår.

Idag vaknade jag utan tillstymmelse till träningsmotivation och en trött och slö kropp. Men efter frukost och lite degande i soffan framför vinterstudion blev jag rastlös och pallrede mig iväg till gymmet en stund. Inte så mycket fokus på träning, mer att öka blodcirkulationen tillfälligt. Lekte av mig lite med enmansbasket och några övningar inne på gymmet.
Nyss bjöd jag Sara på middag och nu har jag precis avnjutit en av helgens många koppar kaffe. Just nu älskar jag min maskin! Den är för mig vad iPhonen är till Mirelle:)

26 januari 2012

Konferens

Marinstridsdagar i Karlskrona innebär möten hit och konferenser dit för att lyssna på det som varit och det som komma skall inom marinen.
Har suttit hela dagen och lyssnat på föreläsare/informatörer av olika slag.
Bitvis riktigt intressant men ibland ungefär lika intressant som att titta på när gräs växer...Lätt att hålla sig vaken då!
Häftigast idag var föreläsningen "mätteknik", där föreläsaren efter en trevande och mindre intressant inledning fick alla att vakna till när han började visa alla möjliga mätverktyg, digitala såklart. Varför ha ett måttband när man kan mäta avstånd med laser? Varför använda termometer när man kan ha en IR-pistol?

Snart bär det av till gymmet för dagens träning.

So long!

25 januari 2012

Jobbar vidare!

Efter att ha sett schemat på jobbet i måndags gjorde jag snabbt och lätt upp en plan i huvudet för veckans träning.
Schemat visade fys både måndag och onsdag efter fikat, och dessutom bara sex timmar på fredag. Perfekt upplagt för tre pass på monarken tänkte jag och i min snabba plan blev tisdagen en vilodag för att slippa köra slut på sig efter en heldag på jobbet.

Det gick enligt plan och allt var frid och fröjd enda fram till efter lunch idag, då skulle plötsligt allt göras på en gång och att fystiden därmed skulle brinna inne var ingen högoddsare direkt.
Mycket riktigt, jobbet drog ut på tiden och jag var hemma först vid femtiden. Men för att inte pajja planeringen gjorde jag ändå som bestämt och drog ett TC-pass.
Det var rätt tungt tills den sekunden jag började trampa och allt bara flöt på. Fortfarande inga monstruösa siffror att bjuda på, men 5,2W/kg på sista intervallen är jag ändå nöjd med efter så långt uppehåll!

Det här bygger vi vidare på! Imorgon väntar först "logistik-konferens" på jobbet och därefter kickar jag till gymmet med Henrik.

En mycket glädjande sak idag var att mina Nespresso-kapslar anlänt! Nu lär jag kuta omkring hög på koffein både här hemma och på jobbet för jämnan:)

23 januari 2012

Äntligen TC!

Första "riktiga" passet på tre veckor avverkades i eftermiddags på monarken.
Det blev 5x10min på lagom bra watt, runt 4.35/kg

Inga monstruösa värden att skryta med men alltid något att bygga vidare. Som sagt, jag hoppas att det här är botten och att det bara går uppför från och med idag!

Efter passet blev jag akut hungrig och darrandes i överkroppen halsade jag lite nyponsoppa och klämde i mig en apelsin. Efter duschen var jag helt färdig och var tvungen att lägga mig ner ett tag innan jag ens kunde tänka på annat. För er som inte håller på med någon form av konditionsidrott låter det kanske konstigt, men det är så skönt att vara trött. Det är en riktig njutning som bara en hård ansträngning kan ge:D

Nu börjar humöret och motivationen stiga igen, fint!

Ciao!

22 januari 2012

Klättrar uppåt!

En halvdags umgänge med Andreas och lite senare även Henrik gjorde att jag reste mig från vad jag hoppas var botten och klättrade några steg uppåt mot normalstadiet.
Om nu bara prickarna i halsen kunde försvinna och jag kan sätta mig på monarken utan att vara orolig för hur kroppen ska reagera vore allt frid och fröjd!


The botten is nådd!

Strögar runt på www och läser om den ena cyklisten efter den andra som samlar timmar på cykeln i helgen. Vissa i Sverige, andra håller till på varmare breddgrader och njuter. Och vad gör jag? Jo, jag sitter inne med en hals som fortfarande inte är helt 100 och deppar ihop. 
Med ett läger och en säsongspremiär som närmar sig med stormsteg sitter jag inte i någon guldsits direkt. Nu får det vara bra tycker jag. Jag vill också ut och träna och förbereda mig på vad som komma skall. Det här som skulle bli så bra, och nu är det mest skit! Nu hjälper det knappt att titta på cykelprylar och bilder längre för att få upp motivationen, det har snarare motsatt effekt idag. 

Som grädde på moset är mina kaffekapslar slut, likaså kaffefiltren till bryggaren. Så för att överhuvudtaget kunna få i mig lite tröstkaffe fick jag plocka fram ytterligare en maskin och meka ihop en espresso manuellt. Snacka om misärliv just nu:(

Nu får det vara slut på snyftandet för den här gången, ska lira lite badminton med Andreas om en stund och försöka tänka på annat:)

Peace out!

21 januari 2012

En Salming

Dag två i min mjukstartsperiod efter sjukdom och jag bestämde mig för att gå till gymmet och tillfälligt skrämma upp pulsen till för stunden ovana höjder.
Till min stora förvåning gick det mycket lättare än väntat, trots att jag tog det lugnt i början var jag mot slutet av passet uppe på ungefär samma vikter och antal reps som innan både sjukdom och ledighet.
Vägde dessutom in på exakt samma vikt som Pumpen innan passet, 63,9kg.

När jag gjort mina övningar och inte längre gjorde någon nytta i gymmet belönade jag mig själv med att basta lite, precis som den forna hockeykungen och kalsongmannen Börje Salming.

Nu sitter jag med kaffet i handen och fintänker lite på livets stora gåta. Däremellan drömmer jag mig bort till mitt tillfälliga "happy place". Det är en plats där bara regnar på vilodagar, vägarna är nyasfalterade, benen rakade och solen skiner. I den underbara världen susar jag fram på min Trek och sprätter i varje uppförsbacke!

20 januari 2012

Misärcykling

Jag har sedan länge fått nog av att vara sjuk och riktigt längtat tillbaka till träningen mer och mer för varje dag som gått. Senaste vettiga träningspasset jag genomförde var 3:e januari, ni hör ju själva, katastrof!

Igår kände jag ändå en klar förbättring och bestämde mig för ett lättare rullpass idag, så sagt och gjort, Jag drog på mig all tänkbar klädsel och utrustning som är nödvändig för cykling i temperaturer runt nollan och gav mig ut. Även om det var skönt att äntligen röra på sig mer än mellan sovrummet och vardagsrummet kändes det riktigt dåligt.
Det gick långsamt och jag blev andfådd som om jag kört tröskelintervaller.
Men nu är det i alla fall gjort och just nu känns det faktiskt väldigt bra. Ska fortsätta lite försiktigt i helgen med lättare träningspass och hoppas jag kan vara tillbaka 100% i veckan.
Inte bara för min skull, monarken har stått oanvänd alldeles för länge nu...

17 januari 2012

Stämplar ut

Har gjort mitt för dagen och tänkte ge mig på det här med att sova så snart som möjligt!

På tiden nu också att den här förkylningen jag haft över en vecka, att den försvinner. Börjar bli fruktansvärt drygt att inte kunna träna, vill bara kasta mig upp på TC:n och riva av en hel veckas intervaller på en gång! Jag ger det till på fredag, är det inte bättre då går jag till sjukan, punkt!

God natt på er:)

16 januari 2012

Idrottsgalan bah!

Strögade runt på internet lite på måfå och efter att jag avverkat de vanliga bloggarna, forumen och hemsidorna mm kom jag in på tv.nu och vad hittar jag då? Jo, det är ju idrottsgalan på tv.

Håll i hatten, nu skall det ses på tv! 2011 års bästa tjejer, killar och lag skall äntligen få lite extra uppmärksamhet och beundran, det unnar jag dem!

Let's chill!

13 januari 2012

Ännu en helgvakt

Börjar året precis som jag slutade förra, med en helgvakt. Den här gången tillsammans med Andreas.

Efter att ha sett på spåret fortsätter vi kvällen med Rocky III, fint!
Lär bli en hel del film och serier till i helgen, det tillsammans med lite fint kaffe från Sturkö's utomordentliga kaffemaskin har helgen goda chanser att leta sig upp på skalan över uthärdliga sysslesättningar:)

11 januari 2012

Första gången någonsin!

Idag hände något som jag aldrig tidigare upplevt på jobbet.
Vi åkte ut en bit söder om Karlskrona för att komma till öppet vatten och skjuta med kanonen ombord. Normalt sett brukar jag ha stenkoll på hur vindarna är dagarna vi ska ut med båten men idag hade jag missat att kolla det, men det pratades på morgonen om vindstyrka kring 10-12m/s. Där någonstans blev jag lite orolig och tänkte att det här kommer bli en jobbig dag med mycket vågor och rullningar!

Men, vi gjorde vad vi skulle, vi var ute och skjöt. Jag satt inombords hela tiden och kände av att det gungade lite, inget speciellt, och efter ett tag tröttnade jag på uppgiften och gick för att leta efter en någon att avlösa mig. Och vad hittar jag då när jag kommer ner i mässen? Jo, där ligger två pers och klagar på sjösjuka, och berättar att ännu en sitter lite längre bort i sjösjukekoma.
Mäkta förvånad konstaterar jag att det nu alltså är tre sjömän som alla är sjösjuka samtidigt som jag mår bra. Det har aldrig hänt förr! 2012 hade knappast kunnat börja bättre:)

Hoppas det fortsätter lika bra! Jag ser redan fram emot sommaren och cykelsäsongen och längtar något otroligt efter att kunna cykla i kort-kort igen:) Bring it!


09 januari 2012

Batman

Avslutade precis Batman - The dark knight, blu-ray givetvis, uppspelad på 55" full hd LED-tv med 800Hz bilduppdatering.

Det finns ett ord som beskriver den upplevelsen: FETT!

Nu ska jag gå och lägga mig och ta igen lite sömn! Sweet dreams people!

03 januari 2012

Distans

Avverkade ytterligare 5h på hojen idag längs mer eller mindre isiga vägar. Solen sken faktiskt större delen av passet och det blåste inte alls mycket, så jag verkar haft tur med vädret jämfört med andra delar av Sverige där det blåst storm och regnat. Regnet kom hit på eftermiddagen istället, bra timing!

Nu håller jag ställningarna i soffan framför en riktig kultfilm, Dum & dummare. Lär ligga kvar här till det är dags att sova, big day tomorrow, det vankas morgonträning:)

01 januari 2012

2012

Nya året är nu inne på sin 22:a timme och än så länge trivs jag rätt bra:)

Firandet igår var riktigt trevligt och innehöll i stort sett allt man kan tänka sig och vill ha med på ett nyårsfirande. Trevliga människor, god mat och bra tryck i högtalarna, vad mer kan man begära!?

Såhär dagen efter har min egna produktivitet legat rätt lågt, om jag tagit det lugnare hade jag nog somnat är jag rädd. Imorgon är det återigen vardag och dags att återgå till träningen igen innan jag tar en liten minisemester i Sälen, men innan dess ska jag hinna med ett antal träningstimmar på cykeln, både inne och ute.

God fortsättning!