31 januari 2010

Ipodbloggar

Joråsatt, med en sån här hi-tech iPod går det ju till och med blogga, mycket smidigt! Eller "mulligt" som Rikard Lind 19år hade sagt :) kolla in honom på Youtube om ni inte sett det tidigare, sök på stureplanseliten så kommer ni rätt.

Inte många timmar kvar innan det bär av ner till Kalles krona igen, ska nog kolla hur vädret är där.
På iPoden förstås...

Hade gött!

30 januari 2010

Shoppinglördag

Idag har det shoppats loss rejält i familjen Filipsson, minst sagt. Jag inledde med att köpa en Ipod, följt av ett skydd i silikon. Pappa hakade på och köpte både en kamera och en cykel. Egentligen skulle vi köpt två Ipods, en till Mirelle också, men det fanns bara en kvar, så den tog jag:D
Just det, jag köpte två flaskställ till cykeln också, blåa och fina. De kommer sitta riktigt smutt på hojen sen när den är klar.

Just nu är jag hemma hos Sara en sväng för att avlägga rapport från mina dagar i Karlskrona, och senare bär det av till Jocke för att hänga lite, det blir nog trevligt ska ni se ;)

Ha en bra kväll!

29 januari 2010

Tillbaka i NKPG

Sådär ja! Då var man hemma igen. Första ledigheten på nästan två veckor, även om det känns längre:)
Kom hem igårkväll och har ledigt till söndag då jag rullar tillbaka mot Karlskrona.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om veckorna som gått, det finns så mycket att berätta så det blir nog mest rörigt. Men höjdpunkterna har ändå varit att skjuta skarpt med AK-5C, grymt kul! Ritkigt mäktigt faktiskt.
Sen är ju folket i plutonen rätt sköna, mycket skåningar och stockholmare så det är rätt kul att lyssna på deras dialekter. Och lika kul att härma för den delen, eller försöka härma kanske jag ska säga:) Sen har ju de andra kul åt min östgötska, men det är en annan historia...

Nu måste jag nog öve lite gitarr så jag kan spela med grabbarna när vi är tillbaka nästa vecka, om vi får lite tid över;)

Manöver!

17 januari 2010

Förbered er på bloggtorka...

Imorrnbitti, klockan 07:35 närmare bestämt går tåget mot Karlskrona. Så för att ni inte ska bli allt för besvikna i veckan om ni mrker att det inte uppdateras på bloggen så vet ni varför. Det är lumpentime!

Men jag skall självklart försöka få tag på en dator på något sätt och skriva några rader, men det kanske inte kommer ligga som prio 1 under första veckan.

Nu ska jag sova några välbehövliga timmar innan det är dags att åka.

God natt!

Ps. Grattis till Anton som fyller 20år idag! Gårdagens överraskningsfest var inte dålig inte, den kommer i alla fall jag minnas ds.

15 januari 2010

Snart slut!

Sitter just nu mina sista minuter i Telias kundtjänst. I alla fall för den här gången.
Det ringer inte särskillt mycket för tillfället, därav det här avskedsinlägget:)
Det har varit en fin tid, men allting har ett slut. Inte många minuter kvar nu...

Även omj jag kanske inte kommer sakna själva jobbet så mycket så kommer jag självklart sakna mina nya "brorsor", Adam, Jocke och Kristijan. Tillsammans är vi Telias fantastic four!

Precis som alla artister gör med sina sorgelåtar så dedikerar jag det här inlägget till killarna. Det är de värda! Ha det bra boys!

Nu ska jag bara lämna in mitt nyckelkort och sedan är det dags att gå.

Vi hörs!

Nyttigt "snacks"

För omväxlings skulle så kommer här ett inlägg skrivet innan klockan 20:00, allt för att göra mina behövande läsare nöjda och lite överraskade.

Sitter just nu på jobbet och har intagit en välbehövlig lunch. Börjar inte förrens om en kvart. Jag kommer precis ifrån squashhallen där jag spelat en omgång med Hannes.

I brist på annat att göra så surfade jag in på Aftonbladets sida. Något som jag aldrig annars gör, dels för att jag inte har tid, men också för att jag inte har lust. De skriver sällan om något som kan klassas som intressant, och är det det så är det sällan sant.

Men den här gången hittade jag en rolig grej. Som många säkert vet så är det här med tjockissar ett problem som bli större och större. I alla fall är det vad som sägs i media, och nu har det publicerats en lista på alternativa kvällssnacks som också är nyttiga.
Så istället för godis, chips, läsk och glass skall man nu, om man vill vara nyttig, ersätta dessa godsaker med alternativ som kolsyrat vatten, knäckebröd, en tesked jordnötssmör, ett stort glas vatten, en liten chokladbit osv.
Hela listan kan ni läsa på: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6130864.ab

Mycket nöje!

14 januari 2010

Lite bättre

Efter ca en och en hav timmes konstant övning på introt till Stairway to heaven har jag kanske fördubblat mitt eget speltempo. Men jag är fortfarande rätt så långsam, men det går ju framåt:D

Får fortsätta imorrn för att bli ännu snabbare och bättre!
Nu ska jag sova och ladda för squash imorgon, kul!

Hörs!

Stairway to heaven!

För tillfället sitter jag och mycer lite och lyssnar på Led Zeppelin's klassiska "Stairway to heaven". Anledningen är att jag vill lära mig den på gitarr. Men, den är inte den lättaste låten att spela direkt.
I orginalversion är låten drygt 7 min. Just nu är det ungefär tiden det tar för mig att spela introt...
Så "lite" träning lär det nog gå åt innan den låten sitter:) Men den ska jag lära mig, även om det känns omöjligt nu, det ska gå, det borde gå! I alla fall introt, det är det som är snyggt.

Senare ikväll är det premiär för "Succéduon med Anders och Måns", det ska jag verkligen titta på! Äntligen är de tillbaka i rutan, ett riktigt kärt återseende;)
Som uppvärmning inför kvällen kan ni ta er en titt på ett av deras bättre inslag från tidigare program med dem, mycket nöje!

13 januari 2010

Mycket på en dag...

Idag hade jag en väldigt stor mix av kunder. En frågade om jag kunde "prata english?", en som pratade jättedålig engelska, en som undrade om jag hade något problem med att han hade två abonnemang, och en som sa att hon skulle ta livet av sig om det inte gick att lösa hennes problem tillräckligt snabbt...

Ja, vad ska man göra? Skratta eller gråta? Jag väljer nog att skratta, även om den där sista var lite läskig.
Jag pratade också om min inryckning till lumpen nästa vecka med en kund, och han berättade då att hans son utbildades till flygtekniker inom det militära. Som sagt, en stor mix av kunder.

Imorrn är näst sista dagen jag har kvar att jobba, näst sista! Det är nära nu!

Dags att sova snart, börjar tidigt imorrn.

Vi Hörs!

12 januari 2010

Det blir inget!

Nae, idag blir det ingen seriös bloggning! Har inte tid.
Det får vänta till en annan dag, troligtvis imorrn, det märker vi.

Snart dags att gå och lägga sig. Det borde du också göra!

Sov gott!

11 januari 2010

Fina vädret!

Jodå, visst var det fint väder ute idag? Det såg i alla fall ut så från fönstret på jobbet.
Där satt jag, på första parkett och blickade ut över ett soldränkt Norrköping, men fick jag ta del av det? Nej!

I såna lägen känns det inte särskillt motiverande att jobba, tvärtom.
Fattas ju bara att det blir dåligt väder till helgen då jag är ledig, det brukar vara så:D

Nu ska jag sova och ladda för morgondagen. Inte många dagar kvar nu, snart bär det av!

Go'natt!

10 januari 2010

Ännu mera skidor!

Tyvärr klarade inte Petter Northug att hänga med när Lucas Bauer höjde/behöll farten i den branta avslutningsbacken. Men han lyckades ändå köra in som tvåa, samma placering som förra året.

Det var lite svenska framgångar också, Markus Hellner körde in som fyra och Daniel Rikardsson som sjua. Bra där!

Nu är det Johan Falk på tv, det är bra gejjer det! Har inte sett de här nya filmerna med de tre första som kom för länge sedan är ju riktigt bra så de här är säkert det också;)

Hade fint!

09 januari 2010

Tyvärr...

Petter Northug är avhängd, med lite otur har han förlorat touren nu:/
Förhoppningsvis så kan han pulverisera motståndet imorrn i final climb;) Lukas Bauer, you're going down!!!

Skidor

Jag kanske har sagt det förr, men det tål att sägas igen. En av de bästa sakerna med vintern, eller kanske den bästa till och med, är att titta på längdskidåkning på tv. Det är snart dags för den näst sista etappen av Tour de ski, 20km masstart, klassisk stil. Äntligen får jag se lite skidor! Har inte kunnat se något från touren bara för att jag jobbat hela veckan, men det ska det bli ändring på nu. Idag och imorrn är det skidor inplanerat på programmet!

Just nu tittr jag på skidskytte. Det är kul det också men det håller inte samma klass. Kul i och försig för Carl Johan Bergman som verkar komma på pallen!

Hörs!

08 januari 2010

Det handlar om att prioritera

Så här i tider med ont om tid, typ alltid numera känns det som, så får man prioritera vad man ska och inte ska göra. Prio 1 är just nu jobbet, det måste jag sköta på ett bra sätt. Det är ju trots allt bara en vecka kvar. Sen...

Något som blivit lidande de senaste veckorna är min datatid. Inte bra! Jag har halkat efter och inte läst några bloggar på flera dagar :O Från att ha ett snitt på kanske 1,5-2 timmar per dag har jag nu ca 30min/dag. Inte mycket det inte. Räcker nätt och jämnt till att göra det där nödvändiga som man gör på/i datorn. Ni vet, kollar mailen, bloggar och facebookar. Om det finns utrymme försöker jag även kolla om det finns något nytt roligt till salu på happymtb.

En anedning till varför jag inte har tid för datorn är mitt nyårslöfte. Att lära mig spela gitarr. Spelade nyss i 45min. I nuläget kan jag två låtar i teorin och nu också nästan i praktiken:) Det tar sig!

Nu ska jag öva vidare, höres!

07 januari 2010

Vill sova

Även om det är skönt med kvällspass på jobbet är det inte så kul att knappt hinna hem innan man ska gå och lägga sig. Även om jag inte måste gå och lägga mig så känns det ändå bra att sova, det är ju trots allt grymt skönt. Måste nog skaffa ett nytt täcke snart så jag kan sova ännu skönare:D

Har planer igen på att skaffa ny mobil, och den här gången är det en Iphone som lockar. Men jag vet inte, det är mycket pengar. Man kan ju ha kvar sin egna telefon och lägga de pengarna på något annat kul. Eller?

Igår kväll somnade jag inte förrens efter ca två timmar, hoppas inte på repris idag:) Men, idag har jag inget kaffe i kroppen när jag lägger mig, så det borde inte vara några problem:D

Nattinatti

06 januari 2010

Yxbacken!

För första gången på drygt ett år så åkte jag idag skidor i Yxbacken. Var där med Anton och Sofie på eftermiddagen.
Trots kylan så hade vi kul i backen under några timmar:)

På vägen hem så han vi bara ut på stora vägen innan jag märkte att mina skidglasögon inte längre låg i fickan där jag lagt dom. Vi letade snabbt igenom bilen utan resultat. Så vi fick vända om för att leta efter dem, och som tur var låg de i sin lilla påse på parkeringen. Bra att det nästan var tomt när vi åkte därifrån så ingen annan tog dem, eller ännu värre, körde över dem:)

Här hemma så har jag fortsatt plinka på gitarren och kan nu en hel låt, i teorin. I praktiken är det inte lika bra. Men det går framåt. Så inom någon/några veckor så ska jag nog kunna spela hela låten. Hoppas på det i alla fall.

Nu ska jag öva vidare, hörs!

05 januari 2010

Lite för kallt

Planen för idag var ju att jag skulle köra skidor på gärdet innan jag åkte till jobbet. Så jag ställde klockan på väckning och åt frukost relativt tidigt, sen gick jag och la mig igen och sov en timme till. När jag väl skulle gå upp för att byta om till skidkläder sneglade jag till på termometern. Den visade -17.4 INTE kul!
Det fick bli att klä på sig cykelkläderna istället och sätta sig i förrådet.

Imorrn hoppas vi på lite mildare väder, minusgrader dock, men inte så jättekallt. Då borde det vara möjligt att åka skidor, är ju faktiskt ledig:D

Hade!

04 januari 2010

Ny hobby?

Just nu så har jag lite problem att skriva med vänsterhanden på tangenterna. Varje nedslag känns som ett litet nålstick. Anledningen?
Jo, jag försöker mig på att spela lite gitarr och det tar på fingertopparna. Jag är ju inte van. Men efter några dagar eller veckor hoppas jag på att de är härdade:D

Imorrn börjar jag sent så jag ska åka lite skidor på morgonen är det tänkt, det blir spåret på gärdet. "De e bar å åk!"

Nattinatti

03 januari 2010

Nyduschad!

Äntligen är man hel och ren igen. Duschen idag var den första sen i onsdags, fräscht!
Anledningen till den lite tveksamma hygienen är min, Adams och Jockes resa till Idre över nyår.
Stugan hade ingen dusch, och vi tog oss aldrig tid att åka till Idrefjällanlägningen för att duscha:)
Men eftersom det var lika för alla så funkade det, men sista dan var det lite kritiskt. Jag har sällan längtat så mycket efteratt duscha. Senast var nog efter kanotturen i våras.

Nu är det dags för jobb igen i veckan som kommer, är dock ledig på onsdag eftersom det är röd dag. Så en skidtur är nog inte omöjligt, frågan är bara vart, i längdspåret eller i yxbacken?
Det får vi se:)

Go´natt!