20g kaffebönor av valfri sort. Idag provar jag bönorna från Balckcoffee för första gången. |
Ner med dem i kvarnen och börja veva! Eller för er med elektrisk kvarn: Tryck på start... |
Färdigmalet. |
Montera Aeropressen och häll i kaffet. |
På med vatten, ca 90-95°C |
Starta timern, 90 sekunder är det som gäller. |
Rör om! |
Fukta filtret och montera. |
När klockan ringer, vänd på hela kalaset. |
Pressa! |
Njut! |
Omg lång process?
SvaraRaderasnarare exakt process:) klockade hela processen förut, 5 min blankt från att jag slog på vattenkokaren till kaffet var klart.
SvaraRaderaSnyggt, vart riktigt sugen. Vilka är fördelarna med Aeropress? och när kan man börja kalla dig Barista? ;)
SvaraRaderaJag gillar aeropressen för att det är enkelt att göra kaffe till sig själv, om man är flera är det inte så tidseffektivt. Mindre risk att bränna kaffet också än i exempelvis en bryggare. Blir inte så mycket disk heller, bara skölja av delarna:) Baristatiteln får nog vänta åtminstone till jag skaffat espressomaskin och kan göra cappucinos med löv- och hjärtmotiv;)
SvaraRaderaAeropressen är guld! Inget slår en kopp nymalet! :)
SvaraRadera