24 juni 2013

SM i Åstorp

Svenska mästerskapen i cykel är nu slut för i år. Tävlingarna avslutades igår med 205km linjelopp för oss herrar. Blev väl ingen succé direkt. En utbrytning går iväg redan efter ett varv av 13 och de höll hela vägen till mål. Tempot i klungan var under vissa stunder riktigt lågt och ofter fem-sex varv snittade vi drygt 37km/h. I banans längsta backe blev det ofta fartökningar och jag satt med rätt fint drygt halva tävlingen.
När det sen började gå fort, då gick det väldigt fort. Vet inte vem det var som körde framme i klungan med på nionde varvet decimerades klungan avsevärt och även jag tvingades släppa i kantvinden. Efter ett sista desperat försök att gå ikapp framförvarande i banans längsta backe var jag helt färdig och klev av ett varv senare.
Mackan visade återigen vem som är chef när det gäller utbrytningar och körde hem en åttondeplats, inte fy skam!

Överlag tycker jag Åstorp arrangerade bra tävlingar med intressanta banor och stort fokus på säkerhet för oss cyklister. Följebil/motorcykel till varje(!) startande på tempot och stora delar av linjebanan var antingen avstängd för trafik eller enkelriktad, stort plus.

Att det sedan fanns vissa detaljer i arrangemanget de kunnat förbättra är ju en annan femma, men för att skippa gnäll väljer jag att inte påpeka att serveringen var kass och att ingången till omklädningen var låst och inte heller utmärkt...

Till helgen väntar nya race i de småländska skogarna. Vi i Hymer har ju faktiskt en tröja att försvara!

Hade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar